Živopisni Renato: Tvrdi da je spavao sa pet hiljada žena, da je bio bolji od Ronalda, u Romi je pijan dolazio na treninge

"Bio je simpatičan momak, nikada nismo imali nesuglasice. Sjećam se da mu je trener Lidholm često zamjerao da ne obavlja defanzivne zadatke. Ali, najviše ga pamtim po tome što je dolazio pijan na jutarnje treninge. Niko prije njega to nije radio u Romi, a mislim i niko poslije njega", rekao je Đanini
2 komentar(a)
Renato, Foto: Reuters
Renato, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2017. 16:31h

Renato Portalupi, trener fudbalera Gremija, proživljava najljepše trenutke u karijeri.

Nakon što je postao prvi čovjek koji je kao igrač i kao trener osvajao Kopa libertadores, odveo je svoj tim u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

O Renatu se, međutim, danas polemisalo u Italiji.

Brazilac se, naime, nakon meča sa Pačukom osvrnuo i na svoju igračku karijeru, posebno na sezonu provedenu u Romi (1988/89)...

"Priznajem da sam u to vrijeme više vodio računa o ženama, nego o fudbalu, ali ni saigrači me nisu dobro primili. Đanini mi,. recimo, nikada nije dodavao loptu, bio sam izlovan, a u to vrijeme sam bio bolji igrač nego Ronaldo sada", kazao je Portalupi, da bi možda opravdao to što na 23 utakmice u Seriji A nije postigao ni gol.

Đuzepe Đanini, legenda Rome, prokomentarisao je "optužbe" bivšeg saigrača.

"Bio je simpatičan momak, nikada nismo imali nesuglasice. Sjećam se da mu je trener Lidholm često zamjerao da ne obavlja defanzivne zadatke. Ali, najviše ga pamtim po tome što je dolazio pijan na jutarnje treninge. Niko prije njega to nije radio u Romi, a mislim i niko poslije njega", rekao je Đanini.

Portalupi je, inače, živopisna figura brazilskog fudbala. Svojevremeno je rekao da je spavao sa preko pet hiljada žena, priznao da je vodio nesportski život, ali da je talenat uvijek posjedovao - to je nesporno.

Odigrao je 41 utakmicu u dresu brazilske reprezentacije, nastupao za najveće brazilske timove - Flamengo, Fluminense...

Sada, nakon, trenerskih uspjeha, sa ponosom ističe...

"Ovo što sam postigao u Gremiju je za pamćenje. Zaslužujem spomenik! Ne mislim da je neko bolji trener od mene. Volio bih da vidim Murinja i Gvardiolu u timovima koje sam ja trenirao", rekao je Portalupi.

Bonus video: