Levandovski nastavio da rešeta: Ispred njega je sada samo neprikosnoveni Gerd Miler

Poljak je postigao 268. gol u Bundesligi u pobjedi Bajerna nad Verderom

5704 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bajern je rutinski savladao Verder 3:1, a Robert Levandovski postigao gol kojim je nastavio da pomjera granice u Bundesligi.

Upisao se u 5. meču zaredom za ukupnu brojku od 268 u šampionatu u karijeri - tako je stigao do drugog mjesta vječne liste strijelaca.

Napadač Bavaraca se, naime, izjednačio sa Klausom Fišerom, bivšim golgeterom Šalkea, Minhena 1860, Kelna i Bohuma, a ispred njega je samo Gerd Miler - legendarni fudbaler koji je u njemačkoj eliti bio strijelac ukupno 365 puta.

Levandovski je u Bremenu pogodio 32. put u šampionatu ove sezone, učinak je mogao da bude i mnogo bolji da nije čak tri puta pogađao stativu.

Kako god, trijumf nije doveden u pitanje, a pored popularnog Leve su mrežu ruivala tresli i Leon Gorecka i Serž Gnabri.

"Ponosan sam što sam dostigao učinak legendarnog Fišera. Uvijek želim da golovima doprinesen uspjesima kluba i da pomognem u osvajanju trofeja", napisao je Levandovski na društvenim mrežama.

Levandovski je ove sezone u ligi bio strijelac u duelima sa 16 različitih protivnika. Isti učinak je imao i u sezoni 2019/20, a prije njega su to u Bundesligi uradili još samo Gerd Miler (u sezoni 0966/67) i nekadašnji napadač Verdera Ailton (2003/04).

U slučaju da pogodi protiv Lajpciga u 27. rundi, Levandovski će postati jedini fudbaler u Njemačkoj koji je pogađao protiv 17 različitih timova.

Robert Levandovski
foto: Sofascore

Pored svega toga i trofeja sa velikanom iz Bavarske Levandovski ove sezone juri i najbolji učinak ikada u Bundesligi.

I tu mu je "meta" Miler, jedini igrač u istoriji koji je u jednoj sezoni postigao 40 golova. Poljaku je, dakle, potrebno da u narednih devet utakmica još devet puta zatrese mrežu da bi oborio i taj rekord.

Bajern je pobjedom u Bremenu stigao do pet bodova prednosti u odnosu na Lajpcig, koji tek treba da odigra meč 25. kola (u nedjelju dočekuje Ajntraht).

Volsburg je deklasirao Šalke (5:0) i čuva treće mjesto na tabeli, dok je bitan trijumf u borbi za opstanak ostvario Majnc - savladao je Frajburg 1:0 golom Robina Kvaisona u 84. minutu.

Slavio je i Union Berlin, koji je kod kuće bio bolji od Kelna - 2:1.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: