Rekord pada pod Goricom

Budućnost bi u slučaju da ne izgubi protiv Iskre danas u 13 sati pod Goricom postavila novi rekord Telekom 1. CFL po broju uzastopnih mečeva bez poraza (22). Sutjeska čeka Rudar

15072 pregleda 1 komentar(a)
Milinković ne krije da želi rekorde, prvu odbranu titule i duplu krunu, Foto: FK Budućnost
Milinković ne krije da želi rekorde, prvu odbranu titule i duplu krunu, Foto: FK Budućnost

Pet utakmica u pet različitih termina odigraće danas crnogorski prvoligaši - takmičarski dan u Telekom 1. CFL otvoriće derbi 25. runde između Budućnosti i Iskre pod Goricom (13 sati).

Podgoričani i Danilovgrađani neporaženi su u mečevima proljećne polusezone, s tim što Budućnost, gledano po godišnjim dobima, nije izgubila ni zimus, ni jesenas... Da bi se došlo do posljednjeg poraza aktuelnog šampiona i ubjedljivog lidera na tabeli, treba se vratiti na prethodno ljeto - mjesec avgust. Izabranici Mladena Milinkovića danas će imati i dodatni motiv, pošto će u slučaju pobjede ili remija oborili rekord prve šampionske generacije “plavih” iz sezoe 2007/2008. godine, koja se zaustavila na 21 utakmici bez poraza.

22 utakmica bez poraza vezaće Budućnost i postaviti novi rekord Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige ako danas ne izgubi od Iskre pod Goricom

- Saznao sam za taj podatak iz novina. Nisam opterećen rekordima i statistikom, ali naravno da je lijepo biti dio toga. Po prvi put imamo šansu da odbranimo titulu, da osvojimo duplu krunu, a takvu priliku nemaju baš svi. Zato moramo da imamo izražen motiv. Kada dođemo u takvu situaciju, moramo da “grizemo“, kako zbog nas, tako i zbog navijača. Čeka nas motivisan rival, a više puta sam rekao da nam je Iskra, uz Podgoricu, najneugodniji rival. Zato moramo da imamo veći voljni momenat nego u Pljevljima, što nam je falilo za tri boda protiv Rudara - rekao je Milinković, koji neće moći da računa na Miloša Raičkovića, Luku Mirkovića, Lazara Mijovića i duže odsutnog Nemanju Sekulića.

22 boda ima Budućnost više od Sutjeske i Dečića na drugom mjestu, što je ove sezone rekordna razlika na vrhu tabele

I Iskra ima čime da se pohvali - vezala je sedam mečeva bez poraza, a uz Budućnost i Rudar jedina je ekipa koja nije poražena na pet utakmica od početka druge polusezone.

Tim Aleksandra Nedovića pokušaće protiv favorita i da podesi nišanske sprave, jer je dva posljednja meča odigrao 0:0.

- Radosno dočekujemo Budućnost, jer oni jure rekorde, što govori o njihovoj igri, veličini kluba ali i individualnom kvalitetu u prednjoj liniji sa Zarubicom, Draškom Božovićem, Grbićem i Ivanovićem. Ipak, mi smo u pozitivnom nizu, potrudićemo se da ga nastavimo i odbranimo naš stadion - naglasio je Aleksandar Nedović, trener Iskre.

Oba meča u dosadašnjem dijelu sezone Budućnost je dobila protiv Iskre - 1:0 pod Goricom, 2:0 u Danilovgradu.

Sat kasnije, u 14 časova, startuje duel u Petrovcu, gdje gostuje Jezero, a od 15 sati u Nikšiću se igra još jedan derbi - Sutjeska dočekuje zahuktali Rudar.

Upravo su Nikšićani nanijeli Pljevljacima posljednji prvenstveni poraz, nakon kojeg je uslijedio uzlet Rudara koji sada ima samo tri boda manje od drugoplasiranih Sutjeske i Dečića. Trener Vuko Bogavac ne može kraj Bistrice da računa na štopera Nemanju Kartala, upitan je nastup Matije Pejovića, a najbolji strijelac Vuk Striković vratiće se tek od narednog kola. U startnih 11 vraća se Miloš Zečević.

- Sutjeska je pokazala da ima veliki kvalitet, kako pojedinačni tako i kolektivni. Mi smo u pozitivnom nizu i idemo sve da uradimo da se to nastavi. Propustio sam utakmicu sa ekipom Budućnosti, vjerujte teže mi je bilo gledati sa tribina jer nisam mogao da pomognem saigračima. Zato očekujem dobru utakmicu u Nikšiću i mi ćemo, kao što su navijači Rudara navikli od nas, dati svoj maksimum - rekao je Zečević.

Sutjeska je preokretom i padom u igri u drugom poluvremenu poražena od Dečića u prošlom kolu sa 2:1, čime je prekinula niz od 10 prvenstvenih mečeva bez poraza pod komandom Miljana Radovića.

Ove sezone su Nikšićani, međutim, najbolje igrala baš protiv Rudara, koga su dobili oba puta uz gol-razliku 6:0.

- Vjerujem da ćemo slaviti protiv Rudara. Tačno je da su u sjajnoj formi i seriji nepobjedivosti. Imaju i odličnu ekipu, ali mislim da možemo do tri boda na našem terenu - istakao je Radović.

Dečić danas od 17 sati zatvra kolo utakmicom na “DG areni” sa Podgoricom, koja je nakon tri startna poraza u drugoj polusezoni dobila dva meča zaredom. Sat ranije, od 16 sati, OFK Titograd dočekuje Zetu.

Parovi 25. kola

BUDUĆNOST - ISKRA (13 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

PETROVAC - JEZERO (14)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

SUTJESKA - RUDAR (15)

Sudija: Aleksandar Šćekić (Berane)

OFK TITOGRAD - ZETA (16)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PODGORICA - DEČIĆ (17)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: