Remi u Nikšiću, Sutjeska i Rudar podijelili bodove, Pljevljaci nastavili niz

Gol za Sutjesku postigao Igor Pajović, za Rudar pogodio Zakarija

7601 pregleda 0 komentar(a)
Iz arhive, Foto: FK Sutjeska
Iz arhive, Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske i Rudara remizirali su danas (1:1) u derbiju 25. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Sutjeska je povela golom Igora Pajovića u 44. minutu, Rudar izjednačio u 57. kada je Suraka Zakarija pogodio gol domaćih i produžio seriju ekipe iz Pljevalja na devet mečeva bez poraza.

Nikšićani su napadali, imali inicijativu, stvarali šanse, ali i promašivali. Dobar na golu Rudara bio je Lazar Baltić.

Rudar je bolje otvorio meč, u prvih deset minuta imao dvije prilike, ali je nakon toga Sutjeska preuzela inicjativu. Strpljivom igrom kružili su oko gola Rudara - Božo Marković je u 23. pokušao da lobuje golmana gostiju, da bi minut kasnije domaći tražili penal nakon što je Dragan Grivić pao poslije jednog duela sa Daninom Talovićem.

I kada se činilo da će u prvom poluvremenu mreže mirovati, Sutjeska je povela - igrao se 44. minut, Rene Mihelč je centrirao, Božo Marković glavom proslijedio do Pajovića, koji je preciznim udarcem matirao Baltića.

Tim Miljana Radovića je sa vođstvom otišao u svlačionicu, ali je u 57. minutu primio gol - Marko Merdović je sa oko 25 metara sjajnim udarcem pogodio prečku, odbijena lopta došla do Zakarije, koji je iz komplikovane pozicije iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni ugo.

Od primljenog gola Sutjeska je napadala, dok se Rudar branio. Kružila je lopta oko gola Pljevljaka, Marković je imao šanse u 80. i 83. potom tri minuta kasnije i Milivoje Raičević, nakon njega i Mihelič, ali je siguran na golu bio Baltić, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Sutjeska u narednom kolu dočekuje Podgoricu, Rudar je domaćin Iskri.

Bonus video: