Ronaldo se oglasio nakon rekorda i kritika: Moja priča još nije završena

Ronaldo je juče postigao tri gola u prvom poluvremenu u pobjedi Juventusa nad Kaljarijem od 3:1.

6200 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo rekao je da njegova priča "još nije završena", nakon što je oborio rekord legendarnog Pelea po broju postignutih golova.

Ronaldo je juče postigao tri gola u prvom poluvremenu u pobjedi Juventusa nad Kaljarijem od 3:1.

Portugalac je tako stigao do 770. pogotka u karijeri, a nakon što je odbio da da izjavu poslije meča objavio je poruku na Instagramu.

"Posljednjih nekoliko nedjelja bilo je ispunjeno vestima i statistikama po kojima sam najbolji strijelac u istoriji, oborivši Peleov rekord od 767 golova na zvaničnim utakmicama. Iako sam zahvalan na tom priznanju, sada je vrijeme da objasnim zašto do sada nisam priznavao taj rekord", napisao je Ronaldo.

"Zbog poštovanja i divljenja prema Peleu, uzeo sam u obzir i njegovih devet golova za tim Sao Paola, kao i njegov jedini pogodak za brazilski vojni tim. Svijet se promenio od tada, promenio se i fudbal, ali to ne znači da možemo da izbrišemo istoriju u skladu sa svojim interesima", dodao je on.

Kako je istakao, sada kada je stigao do brojke od 770 golova prve reči upućuje upravo Peleu.

"Ne postoji igrač koji nije odgajan slušajući priče o Peleu, njegovim igrama, golovima, pa ni ja nisam izuzetak. Ponosan sam što sam oborio njegov rekord, nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam dok sam odrastao u Madeiri", naveo je Ronaldo.

Njemu je juče na rekordu čestitao Pele.

On je zahvalio svima koji su zajedno sa njim učestvovali na tom "nevjerovatnom putovanju", saigračima, protivnicima, ljubiteljima fudbala, a prije svega porodici i bliskim prijateljima i istakao da to ne bi mogao da učini bez njih.

"Jedva čekam sljedeće utakmice i izazove. Naredne rekorde i trofeje. Vjerujte mi, ova priča još nije završena. Pred Juventusom i Portugalom je još mnogo pobjeda", zaključio je Ronaldo.

Bonus video: