Zidan: Atalanta dolazi da pobijedi

Neće biti Kazemira, ali imamo druge igrače koji će nastupiti i odigrati dobro. Nikada ne brinem zbog tih stvari, ne kukam. Imamo igrače sa kojima možemo da odigramo sjajnu utakmicu - poručio je Zizu

3809 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ne tako davno, Real Madrid je djelovao izgubljeno.

Poslije poraza od Levantea na stadionu „Alfredo di Stefano” činilo se da je bitka za titulu u Primeri izgubljena, ali se „kraljevski klub”, zahvaljujući i kiksevima gradskog rivala Atletika, vratio u igru.

„Živ” je i u Ligi šampiona, u kojoj će pokušati da osvoji 14. titulu, a prva prepreka na tom putu mu je Atalanta.

Tim Zinedina Zidana je slavio 1:0 u Bergamu, zahvaljujući lijevom beku Ferlanu Mendiju, koji je u 17. minutu iznudio crveni karton Rema Frojlera, a u 86. i postigao jedini gol na utakmici.

Revanš je sjutra u Madridu, a Zizu upozorava da će meč biti težak.

- Atalanta dolazi ovdje da pobijedi. U to nemam sumnje - rekao je Zidan.

Igraće se kao da prve utakmice nije ni bilo.

- Moramo da krenemo od nule. Ništa još nismo uradili, moramo da pokažemo mnogo stvari da bismo riješili ovaj dvomeč. Ne smijemo da pomislimo da smo išta završili na prvom meču - poručio je legendarni Francuz.

Zbog povreda neće biti standardnih članova prve postave Danija Karvahala i Kazemira, kao ni Edena Azara, koji ide iz povrede u povredu. Nema ni Karvahalove rezerve, Alvara Odriozole, kao ni drugog špica Marijana Dijasa.

Šef struke je po ko zna koji put morao da brani svoj sistem rada i saradnike.

- Mislim da ne postoji problem. Imamo veoma kompetentne ljude, koji su veoma bliski igračima. Brinemo o onome što se događa, ali tako je to u fudbalu. Momci se oporavljaju, sada imamo manje povrijeđenih igrača.

Zidan bi protiv Atalante mogao da igra sa trojicom štopera u liniji.

- Možemo da igramo tako, uradili smo to na nekoliko utakmica. Možemo da igramo na različite načine. Vidjećemo kako ćemo igrati, ali nam ne bi prvi put bilo da smo sa trojicom defanzivaca.

Neće biti Kazemira, koji je jedan od ključnih igrača u Zizuovom sistemu.

- Neće biti na terenu, ali imamo druge igrače koji će nastupiti i odigrati dobro. Nikada ne brinem zbog tih stvari, ne kukam. Imamo igrače sa kojima možemo da odigramo sjajnu utakmicu - zaključio je Zidan.

Bonus video: