Mesi večeras stiže Ćavijev rekord

Argentinac igra 767. utakmicu za Barselonu, a sam na vrhu će biti od nedjelje, kada igra sa Real Sosijedadom u San Sebastijanu

11021 pregleda 0 komentar(a)
Lionel Mesi na zagrijavanju za utakmicu sa Ueskom, Foto: Reuters
Lionel Mesi na zagrijavanju za utakmicu sa Ueskom, Foto: Reuters

Lionel Mesi je ljetos htio da ode iz Barselone, zatražio čak i raskid ugovora bez obeštećenja, ali je uprava, na čelu sa bivšim predsjednikom Đosep Marijom Bartomeuom, to odbila i ostavila argentinskog čarobnjaka u klubu.

Time je omogućila 33-godišnjaku iz Rosarija da večeras postavi još jedan rekord „blaugrane”, jer će na utakmici sa Ueskom (počinje u 21 čas) 767. put nositi dres Katalonaca.

Time će izjednačiti rekord legendarnog Ćavija Ernandesa, a trebalo bi da ga pretekne za šest dana protiv Real Sosijedada u San Sebastijanu.

Barsa je to obilježila velikim banerom, na kojem su Ćavi i Mesi i natpis na katalonskom "Tocant el cel", tj. "Dodirujući nebo".

Mesi je debitovao 16. oktobra 2004. u gradskom derbiju protiv Espanjola, kada je ušao u 82. minutu i postao najmlađi igrač koji je do tada igrao za Barsu sa 17 godina, tri mjeseca i 22 dana.

Ostalo je već istorija - dao je 659 golova na zvaničnim mečevima, 10 puta osvojio Primeru, četiri pehara u Ligi šampiona, kao i još 196 pehara.

Od sadašnjih igrača Barse, među 10 na vječnoj listi po broju nastupa su i četvrtoplasirani Serđo Buskets (616) i šestoplasirani Đerard Pike (558).

Treći je Andres Inijesta (647), peti Karles Pujol (593), a osmi je Viktor Valdes (535). Iz prošlog vijeka na listi su Migeli (549), Karlos Reksać (450) i Giljermo Amor (421).

Bonus video: