Napeta noć u Parizu: Kako je Di Marija usred meča saznao da mu je porodica žrtva pljačke

"L'Ekip" je, s nekoliko praznina, uspio da rekonstruiše slijed događaja sa "Parka Prinčeva", gdje je PSŽ u nedjelju veče senzacionalno poražen od Nanta

20269 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Marca (screenshot)
Foto: Marca (screenshot)

Pari Sen Žermen je u nedjelju senzacionalno poražen kod kuće od Nanta (2:1), iako je vodio 1:0 na poluvremenu, pa je trka za titulu u Ligi 1 neočekivano zanimljiva - prvi je Lil sa 63 boda, PSŽ dijeli drugu poziciju sa Lionom sa po 60...

Preokret Nanta na "Parku prinčeva", sredinom drugog poluvremena, dogodio se dok su se u svlačionici PSŽ-a, ali i na klupi, u svečanoj loži... događale dramatične scene.

One su, sasvim sigurno, imale uticaja na ekipu...

Kuće fudbalera pariskog tima, Di Marije i Markinjoša, opljačkane su za vrijeme trajanja meča.

Iako je Di Marijina porodica, koja je bila u domu, za pljačku saznala tek pošto je ona obavljena, a lopovi su već napustili kuću, u pariskom klubu nisu imali potpune informacije da je bilo baš tako, a Di Mariji, koji je zamijenjen u 60. minutu, saopštili su značajno dramatičniju verziju...

Ispostavilo se čak da su mnogo gore prošli Markinjošev otac i sestra, koji su napadnuti od strane lopova, a Brazilac je protiv Nanta ostao na terenu do kraja jer se vjerovalo da je pljačka protekla "mirno"...

Šta se tačno dešavalo u nedjelju veče u Parizu?

"L'Ekip" je, s nekoliko praznina, uspio da rekonstruiše slijed događaja sa "Parka Prinčeva".

Još nakon poluvremena, nekoliko igrača je primijetilo da nešto nije u redu. Otuda, vjerovatno, pad koncentracije, loša igra PSŽ-a, koja je dovela do preokreta Nanta i senzacionalnog rezultata.

Klub je, zapravo, tada obaviješten da je došlo do pljačke u domu Markinjoša i Di Marije, ali je čekao pouzdanije informacije prije nego ih saopšti igračima. Potvrda, ispostaviće se preuveličana, dolazi sredinom drugog poluvremena, kada sportski direktor Leonardo razgovara preko telefona (sve snimaju TV kamere i emituju u direktnom prenosu) sa zamjenikom generalnog direktora kluba Žan-Klodom Blanom.

Leonardo tada napušta svečanu ložu i spusta se tribinom praktično do klupe - razgovara sa trenerom Maurisiom Poketinom.

Trener "svetaca" tada automatski mijenja Di Mariju, uvodi Paredesa, a argentinskog fudbalera prati do svlačionice. Sve, takođe, emituju TV kamere - sumnja da nešto nije u redu postala je vrlo jasna...

Zbog tako brze izmjene, neki vjeruju da je porodica Di Marije oteta. Dok ga je izvodio iz igre, klub nema sve detalje oko toga šta se dogodilo u domu argentinskog fudbalera, ali ga upozorava da je njegova supruga jako uznemirena i predlaže mu da što prije može ide do kuće. Vidi se kako Di Marije plače u hodnicima "Parka Prinčeva".

A u stvarnosti, njegova supruga Horhelina nije ni vidjela lopove. Kod kuće, sa dvije kćerke, saznala je za pljačku tek kada su lopovi napustili stan.

Ipak, Anhel di Marija ima veliki traumu još iz vremena dok je igrao za Mančester junajted, a živio je sa suprugom u Mančesteru.

Par je u februaru 2015. usred večere bio žrtva pljačke, lopovi su upali, a pobjegli su tek kada se nakon nekoliko minuta aktivirao alarm... Anhel i Horhelina di Marija nikad više nisu željeli da se vrate u tu kuću, koju su odmah dali na prodaju. Od tada, Di Marija je imao agenta u svakoj kući u kojoj je živio.

Ali, u nedjelju veče nije pomoglo...

Marikinjošev otac

Paradoksalno, pljačka je prije dvije noći bila mnogo opasnija po porodicu defanzivca PSŽ-a Markinjosa, čiji je otac zadobio udarac u trbuh od strane lopova, a kući su bili fudbalerova sestra i još jedan rođah.

Njih je, u domu zapadno od Pariza, napala grupa lopova, koja je odnijela iz kuće nešto gotovine.

Klub, ipak, nije imao informacije da je bilo baš tako dramatično, pa ja Markinjoš, inače kapiten PSŽ-a, ostao na terenu do kraja utakmice.

Ovo je nije prvi slučaj da su fudbaleri pariskog kluba žrtve brutalne pljačke.

Krajem januara, upljačkani su Mauro Ikardi i Serhio Riko.

To je dovelo do toga da PSŽ, jedan od najbogatijih klubova na svijetu, neko vrijeme raspodijeli straže u rezidencijama svojim fudbalera, a jedan ili dva agenta dužni su da prete fudbalere i po 24 sata.

Bonus video: