Čelsi preletio Hadersfild i izjednačio se sa Junajtedom na 2. mjestu

Čelsi se večeras izjednačio sa Mančester junajtedom na 2. mjestu, laganom pobjedom na gostovanju Hadersfildu - 3:1.
0 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters
Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2017. 22:10h

U engleskoj Premijer ligi po svemu sudeći biće interesantija borba za drugu poziciju, nakon što je Mančester siti utekao 11 bodova na vrhu.

Čelsi se večeras izjednačio sa Mančester junajtedom na 2. mjestu, laganom pobjedom na gostovanju Hadersfildu - 3:1.

"Terijeri" su ove sezone kod kuće pobijedili Junajted, od Sitija su poraženi tek u finišu, ali protiv aktuelnog šampiona nisu imali šanse.

Bakajoko, Vilijan, pa Pedro - već na samom početku nastavka tim Antonija Kontea imao je velikih 3:0, a domaći su u posljednjem minutu samo ublažili poraz.

Junajted sjutra kod kuće protiv Bornmuta ima šansu da ponovo ostane sam na 2. mjestu, a Siti da na gostovanju Svonsiju ponovo pobjegne Čelsiju 14 bodova.

Barnli je golom Ešlija Barnsa minut prije kraja slomio Stouk i probio se na četvrtu poziciju uoči sjutrašnjih mečeva Liverpula (dočekuje VBA), Arsenala (gostuje Vest Hemu) i Totenhema (dočekuje Brajton).

"Fudbal je realnost, ali isto tako fudbal su snovi. Ova pozicija na tabeli govori koliko smo dobrih stvari uradili ove sezone, a mi želimo da ih uradimo još", izjavio je trener Barnlija Sen Dajč.

Kristal Palas je napokon pobjegao sa posljednjeg mjesta, čak i iz opasne zone sa utakmicom više, nevjerovatnim preokretom protiv Votforda kod kuće.

Tim Roja Hodžsona gubio je do 89. minuta, a onda su Bakari Sako i Džejms Mekartur pogodili u samom finišu za veliko slavlje u južnom Londonu.

Votford, koji je vodio još od 3. minuta golom Janmata, ostao je tri minuta prije kraja sa igračem manje zbog isključenja Kleverlija.

"Kada pobijedite u posljednjem minutu, a kada do 89. gubite sa 1:0, onda to dovoljno govori o karakteru fudbalera. Velika i mnogo teška pobjeda", kazao je Hodžson.

Rezultati i parovi 17. kola

Hadersfild - Čelsi 1:3

Depotr 90. - Bakajoko 23, Vilijan 43, Pedro 50.

Kristal Palas - Votford 2:1

Sako 89, Mekartur 90. - Janmat 3.

Barnli - Stouk 1:0

Barns 89.

Srijeda:

Njukasl - Everton (20.45 h)

Sautempton - Lester (20.45)

Svonsi - Mančester siti (20.45)

Liverpul - VBA (21)

Mančester j. - Bornmut (21)

Totenhem - Brajton (21)

Vest Hem - Arsenal (21)

Bonus video: