Modrić igra kao mladić: Još sam gladan pobjeda u Realu

Modrić se nada produženju ugovora s Real Madridom koji mu ističe 30. juna

3693 pregleda 1 komentar(a)
Luka Modrić u duelu sa Iličićem, Foto: Reuters
Luka Modrić u duelu sa Iličićem, Foto: Reuters

Hrvatski fudbaler Luka Modrić, koji je asistirao za vodeći pogodak u pobjedi Real Madrida od 3:1 nad Atalantom, rekao je nakon utakmice da se osjeća dobro na terenu pa da nije potrebno spominjati koliko ima godina.

"Osjećam se kao da imam 27 godina. Osjećam se jako dobro, nije potrebno gledati moje godine, moj pasoš, nego ono što radim na terenu", izjavio je 35-godišnji Modrić, najstariji igrač u Real Madridu.

"S obzirom na svoju fizičku spremu, te na sve ono što sam dosad postigao ovdje, i dalje sam motivisan za igranje na najvišem nivou. Iz dana u dan vježbam kako bih to ostvario", dodao je.

Modrić se nada produženju ugovora s Real Madridom koji mu ističe 30. juna.

U utorak je u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona asistirao u 34. minutu Karemu Benzemi za vođstvo od 1:0 protiv Atalante.

"Prvi gol je bio jako važan. Trener je od nas tražio da pritisnemo Atalantine igrače a to smo i radili. Pogodak nam je dao puno samopouzdanja", rekao je Modrić.

Real Madrid se nakon dvije pobjede plasirao u četvrtfinale, u Bergamu je bilo 1:0.

"Jako smo zadovoljni jer je Atalanta fizički dobra ekipa koja igra snažan presing 'jedan na jedan' po čitavom terenu i tokom čitave utakmice. Morali smo da budemo na istom nivou i kada je riječ o fizičkoj igri i onoj s loptom, a to smo uspješno radili", rekao je Modrić.

"Bilo je jako važno plasirati se u četvrtfinale jer tu nismo bili posljednje dvije godine. Sada moramo ići korak po korak. Pokazali smo kako je ova ekipa i dalje gladna pobjeda. Uvjeren sam da možemo otići daleko", zaključio je.

Modrić je s Real Madridom bio prvak Evrope tri puta zaredom od 2016. do 2018. godine.

Realov trener Zinedin Zidan izjavio je na konferenciji za medije kako su Modrić i Toni Kros bili "fenomenalni na sredini terena".

"Pitate li me za Luku...on ima 35 godina ali to se ne vidi na terenu", izjavio je Zidan.

Bonus video: