Murinjo: Son ne igra u Zagrebu, presudu Mamiću ne bih komentarisao

Totenhem sjutra gostuje zagrebačkom Dinamu u osmini finala Lige Evrope

8736 pregleda 0 komentar(a)
Son sa Kejnom, Foto: Reuters
Son sa Kejnom, Foto: Reuters

Fudbaler Totehema Hjon Min Son propustiće revanš meč osmine finala Lige Evrope protiv Dinama u Zagrebu.

Son se povrijedio u nedjelju u londonskom derbiju protiv Arsenala, a odgovor na pitanje kada se očekuje povratak na teren nije znao ni menadžer Sparsa, Žoze Murinjo.

"Ne znam kad će se vratiti, ali za sjutra ga sigurno nema. Ako je igrač povrijeđen, nije bitno radi li se o prijateljskoj ili zvaničnoj utakmici. Južna Koreja uskoro ima utakmicu, ali ako im dokažemo da je povrijeđen, oni ništa tu ne mogu napraviti. Ako ne može igrati za klub, ne može ni za reprezentaciju", dodao je objasnio je Murinjo.

Uoči revanša, trener Dinama, Zoran Mamić podnio je ostavku. Razlog - potvrđena presuda Vrhovnog suda Hrvatske, na osnovu koje je Mamić zbog izvlačenja 15 miliona eura iz kluba osuđen na četiri godine i osam mjeseci.

"Ne bih to previše komentarisao. Jako je neobična situacija, mislim da to nikad nisam doživio. Ali šta je tu je. Radi se o istim igračima, a ekipu preuzima pomoćni trener. Mislim da ćemo gledati isti Dinamo kao u prvoj utakmici. Mamićev asistent sigurno s njim dijeli filozofiju", rekao je Murinjo.

Totenhem je u prvom meču na svom terenu slavio 2:0.

Bonus video: