Pogba i Kavani spremni za revanš sa Milanom, Solskjer: Ako napredujemo, trofeji će ponovo doći

Utakmicu će propustiti Entoni Marsijal, Erik Baji i Šola Šoretirej

4381 pregleda 0 komentar(a)
Solskjer, Foto: Reuters
Solskjer, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester junajteda Pol Pogba i Edinson Kavani spremni su za predstojeću revanš utakmicu osmine finala Lige Evropa protiv Milana, saopštio je danas engleski klub.

Pogba je na raspolaganju treneru Oleu Gunaru Solskjeru prvi put od šestog februara, kada se požalio na problem sa butinom.

Osim njega i Kavanija, spreman je i Doni Van de Bek.

"Vidjećemo u četvrtak da li će biti reakcije ili ne. Svi su trenirali juče i danas i nadam se da neće biti nikakve reakcije na trening. Moramo da procijenimo stanje par igrača, da vidimo da li su na raspolaganju. Marsijal sigurno neće igrati", rekao je Solskjer, prenio je Skaj.

Utakmicu će propustiti Entoni Marsijal, Erik Baji i Šola Šoretirej.

Golman David de Hea vratio se iz Španije, gdje je boravio prethodnih nedjelja nakon što mu se porodila partnerka.

Utakmica Mančester junajteda i Milana igra se u četvrtak od 21 sat na San Siru. Prvi meč osmine finala na Old Trafordu završen je neriješeno - 1:1.

Solskjer je rekao da su to utakmice u kojima njegovi igrači mogu da vide da li mogu da "pređu na sljedeći nivo".

Mančester junajted nije osvojio trofej od 2017. godine i trijumfa u Ligi Evropa, ali je Solskjer naveo da je ekipa osvojila 12 bodova više nego u istom periodu prošle sezone.

"Pozicija u ligi vam govori da li je bilo nekog napretka, to je oduvijek bilo najvažnije u sezoni. Vidite koliko ste sposobni da se nosite sa usponima i padovima. Svako kup takmičenje može da vam donese trofej, ali nekad je to više stvar ega za trenere i klubove. Moramo da vidimo napredak. Ako napredujemo i igramo dovoljno dobro trofeji će ponovo doći u klub", dodao je.

"Nije baš da će trofeji reći da smo se vratili. To je postepeno napredovanje i to da ste konstantno u vrhu i pri vodećima u ligi. Ponekad kup takmičenje može da sakrije činjenicu da se pomalo mučite", rekao je menadžer Junajteda.

Bonus video: