Klop: Mislim da je nemoguće da se plasiramo u Ligu šampiona naredne sezone

Liverpul šesti na tabeli sa šest bodova manje od četvrtoplasiranog Čelsija

5362 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gotovo je nemoguće da Liverpul kroz Premijer ligu izbori plasman u Ligu šampiona naredne godine, smatra menadžer "redsa" Jirgen Klop.

Liverpul je poslije 28 utakmica šesti na tabeli Premijer lige sa 45 bodova, šest manje od Čelsija, koji je na četvrtoj poziciji.

„Uvijek sam optimista, ali mislim da je gotovo nemoguće da ligu završimo na nekom od mjesta koje vodi u Ligu šampiona. Totenhem ima Bejla koji ponovo igra fudbal, a Siti i Junajted su daleko. Čelsi je u sjajnoj formi. Jasno nam je da će nam biti teško da do Lige šampiona dođemo kroz ligu“, rekao je menadžer Liverpula za Bild.

Liverpul je obezbijedio četvrtfinale Lige šampiona ove sezone, a u petak na žrijebu će saznati rivala.

„Što se same Lige šampiona tiče, malo ko je osvoji u sezoni u kojoj je muči sa povredama koliko se mučimo mi ove sezone. U najgorem slučaju sljedeće godine nećemo igrati Ligu šampiona, možda Ligu Evrope, ali ni to nam nije garantovano“, dodao je.

Eventualni izostanak iz Lige šampiona značio bi velike finansijske gubitke.

"To bi bio veliki finansijski gubitak, ali ne i gubitak neke druge vrste. Svjestan sam da bi u bilo kom drugom klubu moj posao bio preispitivan u ovakvoj situaciji. I to je normalno. To je posao i svi to prihvataju", kazao je Klop.

Bonus video: