Eden Azar u začaranom krugu povreda: Karijera dovedena u pitanje

Belgijanac je u Real došao prije dvije godine, ali zbog ogromnih problema sa povredama nije pokazao ni djelić magije

6653 pregleda 0 komentar(a)
Azrar, Foto: Shutterstock
Azrar, Foto: Shutterstock

Na ljeto 2019. godine u Madridu je "eksplodirala bomba" - Eden Azar potpisao je ugovor sa Realom.

Belgijanac je stigao iz Čelsija za 100 miliona eura i bio projektovan da naslijedi Kristijana Ronalda, koji je godinu dana ranije napustio klub i otišao u Juventus.

A danas, dvije godine nakon potpisa, Azar je jedno od najvećih promašaja Reala u klupskoj istoriji i igrač, koji je zbog ogromnih problema sa povredama više vremena proveo van terena nego na njemu. U dresu Reala postigao je četiri gola na 36 mečeva. Samo na četiri utakmice je odigrao 90 minuta. Osim povreda, imao je problema sa koronavirusom i prekomjernom težinom.

Prema podacima sajta "Transfermarkt" Azar je od dolaska u Madrid čak 11 puta bio povrijeđen. Posljednju povredu doživio je za vikend, protiv Elćea u La Ligi, kada je - nakon pauze - ušao u igru u 75. minutu, da bi poslije meča bilo objavljeno da će ponovo biti odsutan.

"Nešto se događa. Ne znam šta je u pitanju. Ne mogu da vam objasnim", kazao je trener Madriđana, Zinedin Zidan komentarišući posljednju Azarovu povredu.

Opšti je utisak da Azar ima ogoromnih problema sa skočnim zglobom, kojeg je prvi put povrijedio u novembru 2019. godine. Nakon toga uslijedila je operacija, potom povratak na teren, da bi četiri mjeseca kasnije povreda bila obnovljena.

Od tada je Belgijanac u začaranom krugu - probao je da promijeni i mehaniku trčanja, ali bezuspješno. Uslijedila je još jedna povreda istog članka, a operacija bi - kaže doktor Hose Gonsales - bila kritična i mogla bi da znači kraj karijere.

"Treća operacija je vrlo rizična, jer postoji mogućnost da poslije nje više ne bude mogao da se bavi fudbalom. Bez operacije će moći trenirati za nekoliko mjeseci, ali ne i igrati", kazao je Gonsales, koji ne očekuje Azarov povratak na teren ove sezone.

Eden Azar je uvijek govorio da mu je san dres Reala. Nije tajna ni da mu je sadašnji trener Zinedin Zidan idol. A Francuz je još 2009. godine kazao da je Azar vrhunski igrač, sa kojim bi sarađivao vezanih očiju.

Ovako, Azar ne može da pokaže sav potencijal, zbog kojeg je i došao u Madrid, gdje je predstavljen kao budući "galaktiko".

Ove sezone Real ima ogromnih problema sa povredama, zbog čega su neki počeli da sumnjaju u medicinsko osoblje kluba. Osim Azara van terena bili su ili su još uvijek Serhio Ramos, Fede Valverde, Alvaro Odriosola, Lukas Vaskes, Marijano, Rodrigo i Eder Militao. Pamti se da je Zidan na gostovanje Atalanti u prvom meču osmine finala Lige šampiona poveo samo 11 prvotimaca.

A niko od njih nije imao problema koliko sjajni Belgijanac, koji je Realu itekako potreban. Da uzme loptu, zaleti se kroz odbranu, zalomi rivale i pokaže djelić magije...

Bonus video: