Crni niz Luisa Suaresa - kada je Urugvajac posljednji put pogodio na gostovanju u Ligi šampiona?

Bez gola na strani već 2.183 minuta

3814 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Luis Suares je ove sezone ključni čovjek Atletiko Madrida u španskom prvenstvu, ali je kriza u Ligi šampiona učinila svoje.

Između ostalog, i učinak Urugvajca u evropskoj eliti je učinio da "kolćonerosi" praktično bez ispaljenog metka budu eliminisani u osmini finala od Čelsija.

Suares ove sezone nije bio strijelac u Ligi šampiona i samo je nastavio crnu seriju kada su u pitanju mečevi na gostovanjima.

Sinoćnji duel u Londonu mu je, naime, bio 25. zaredom na strani u kojem nije zatresao mrežu, što je najgori niz u istoriji LŠ.

Posljednji put se upisao u septembru 2015. godine kada je sa Barselonom gostovao Romi na "Olimpiku" i donio prednost u 21. minutu (na kraju je rezultat bio 1:1).

Od tada je bio na terenu 2.183 minuta, ali nije pogodio...

Možda je to znao i Dijego Simeone koji ga je u revanšu sa Čelsijem izveo iz igre u 59. minutu, iako je znao da njegov tim mora da postigne makar dva gola da bi došao u situaciju da se bori za plasman u četvrtfinale...

Kako god, ni sa Suaresom ni bez njega, Atletiko nije dokazao da zaslužuje plasman među osam najboljih.

Suares je ove sezone 18 puta bio strijelac u La Ligi, čiji je Atletiko lider sa četiri boda više od Barselone, a šest od Reala.

Bonus video: