Ovo su timovi kojima Leo Mesi nije dao gol: Samo ih je 10 od 97

Računajući samo timove protiv kojih je odigrao najmanje dvije utakmice, Mesi nije uspio da se upiše u strijelce u duelima sa Čelsijem, Rubinom, Interom, Liverpulom, Benfikom, Herezom i Mursijom
2 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2017. 13:03h

Nakon jučerašnjeg žrijeba osmine finala Lige šampiona, Leo Mesi je dobio još dvije šanse da prekine neugodnu tradiciju u duelima sa Čelsijem.

Osam mečeva je Mesi odigrao protiv londonskog kluba i nijednom nije postigao gol.

Čelsi, međutim, nije jedini ekipa kojoj argentinski virtuoz nije ubacio loptu u mrežu - takvih je još deset od ukupno 97 protiv kojih je Mesi igrao od 2004. godine, kada je debitovao u prvom timu Barse.

Pored Čelsija, na evropskoj sceni Mesi se nije upisao ni u duelima sa Rubinom (4 puta), Interom (3), Liverpulom (2), Benfikom (2) i Udinezeom (1).

U španskoj ligi dao je gol svima osim Herezu (2), Mursiji (2) i Kadizu (1).

Još jedna španska ekipa sačuvala je gol od Mesija - riječ je o niželišagšu Gramenetu, na meču Kupa kralja.

Kada je u pitanju svjetska scena, Mesi nije postigao gol katarskom Al Sadu, na meču FIFA klupskog prvenstva svijeta.

Dakle, računajući samo timove protiv kojih je odigrao najmanje dvije utakmice, Mesi nije uspio da se upiše u strijelce u duelima sa Čelsijem, Rubinom, Interom, Liverpulom, Benfikom, Herezom i Mursijom.

Zato su njegovu golgetersku moć najviše osjetili Sevilja (29 golova/ 31 utakmica), Atletik (27 golova / 35 utakmica), Real Madrid (24 gola / 36 utakmica) i Valensia (24 gola / 27 utakmica).

Na evro-sceni Mesijeve omiljene žrtve su Arsenal (9 golova/ 6 mečeva), Seltik (8 golova / 6 mečeva), Milan (8 golova/6 mečeva) i Bajer Leverkuzen (7 golova/3 utakmice).

Bonus video: