Optužbe za rasizam, nasilje u tunelu, grubosti na terenu: UEFA istražuje meč Rendžers - Slavija

Slavija je priredila veliko iznenađenje kada je na Ajbroku sa 2:0 pobijedila domaće Rendžerse koji su utakmicu završili s dva igrača manje

6540 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Rendžers - Slavija, Foto: Reuters
Sa meča Rendžers - Slavija, Foto: Reuters

UEFA je u petak potvrdila da istražuje incident koji su dogodio nakon sinoćnje utakmice Lige Evrope između Glazgov Rendžersa i praške Slavije.

Slavija je priredila veliko iznenađenje kada je na Ajbroku sa 2:0 pobijedila domaće Rendžerse koji su utakmicu završili s dva igrača manje.

Ali, incident koji se dogodio tri minute prije kraja zasjenio je slavlje Slavije.

Naime, Glen Kamara tvrdi da mu je češki defanzivac Ondrej Kudela šapnuo nešto rasitički uvredljvo dok ga je vukao za ruku. i njegovi saigrači iz Rendžersa potvrđuju tu priču.

Slavija je odbacila ove tvrdnje optužujući Kamaru da je napao Kudelu u tunelu nakon završetka utakmice.

Sada je UEFA potvrdila da je pokrenula istragu o incidentu.

“UEFA je upoznata s incidentom koji se dogodio u tunelu nakon završetka utakmice u kojem su učestvovali igrači obje ekipe", navodi se u saopštenju Uefe, koja dodaje da čeka detaljna pisane izvještaje zvaničnika utakmice.

Trener Rendžersa Stiven Džerard stao je uz svog igrača Kamaru upozoravajući UEFA-u da "ne smije da stavi navodni incident pod tepih".

"Glen Kamara je jedan od mojih kao i većina u toj svlačionici. I sto posto vjerujem u ono što je rekao. Drugi igrači oko njega su to isto čuli, što znaći da stojim uz Glena Kamaru i suočiću se s tim kako god Glen želi", dodao je Džerard.

Međutim, Slavija odbacuje tvrdnje igrača rivala i tvrdi da je Kudela žrtva napada od strane Kamare.

Takođe je optužila klub iz Glazgova za "neviđenu zlonamjernu igru".

Na igraču Slavije Ondreju Kolaru napravljen je težak prekršaj kada ga je Rufe brutalno visokim startom kopačkom udario u lice. Kolar je utakmicu završio s frakturom lobanje i s deset šavova na čelu.

"Nakon jednog od brutalnih prekršaja, Ondrej Kudela se obratio jednom od Rendžersovih igrača. Rekao mi je da mu je rekao: ‘Ti si je...igrač’. To je bila emotivna reakcija, ali apsolutno odbacujem tvrdnje da je bilo išta rasistički u tim riječima", kazao je trener praške Slavije Jindrih Trpišovski.

“Ondreja Kudelu je napao Kamara i udario šakom u glavu a trener Džerard je vidio incident. Tamo su bili čak i predstavnici UEFA-e i bili su šokirani time što su vidjeli", dodao je.