Budućnost žuri ka tituli

Još pet pobjeda nedostaje Podgoričanima za matematičku ovjeru titule, ali u slučaju serije trijumfa promocija će se vjerovatno dogoditi ranije. Danas Jezero - Budućnost, Sutjeska - Podgorica, Dečić - OFK Titograd...

3408 pregleda 1 komentar(a)
Sa decembarskog meča Budućnost - Jezero, Foto: Luka Zeković
Sa decembarskog meča Budućnost - Jezero, Foto: Luka Zeković

Posljednje kolo prije reprezentative pauze, a pretposljednje u trećem od četiri kruga, igra se danas na terenima Telekom 1. CFL.

Pitanje prvaka je riješeno - Budućnosti je dovoljno još 15 bodova (pet pobjeda) za matematičku ovjeru titule, ali ako Podgoričani nastave da igraju bolje od Dečića i Sutjeske, izvjesno je da će se promocija dogoditi i ranije, već u prvoj polovini aprila. Kako god, ekipa Mladena Milinkovića ne želi da posustane, žuri joj se da osvoji titulu, a to nisu dobre vijesti za rivale. Danas je to Jezero, koje je osmo na tabeli i pokušava da izbori opstanak bez baraža.

MILINKOVIĆ: NAŠI APETITI SU UVIJEK ISTI

Meč u Beranama, gdje su Plavljani prinudno domaćini od početka sezone, počinje u 14 sati.

- Nije lako igrati protiv Jezera, koje igra tvrdo, prima malo golova. Međutim, naši apetiti su isti, iz nedjelje u nedjelju - želimo tri boda. Hoćemo pred pauzu da napravimo dobar rezultat, a onda dvije nedjelje da se spremamo za nastavak prvenstva i samu završnicu u Kupu - poručio je trener Budućnosti.

Miloš Raičković se oporavio, ali neće putovati sa ekipom iz predostrožnosti, nema Bogdana Milića zbog kartona, te duže odsutnog Sekulića.

- Naš cilj se zna - želimo što prije matematički da ovjerimo titulu kako bismo razigrali mlade fudbalere, ali i dali šansu momcima koji nisu imali prostora do sada da vidimo jesu li za Budućnost ili nisu - dodao je Milinković.

Jezero je prošle subote, trijumfom u Petrovcu, prekinulo seriju od sedam mečeva bez pobjede, u kojima je doživjelo čak šest poraza.

- U Petrovcu smo napravili veliku stvar kada je u pitanju izbjegavanje posljednjeg mjesta. Ono što je naš cilj do kraja sezone jeste da pobjegnemo iz zone baraža. Neće biti lako, ali ćemo pokušati - kazao je trener Milija Savović, čija ekipa ima 10 bodova više od posljednjeplasiranog Petrovca, a pet manje od Zete, najbližeg rivala koji je u bezbjednoj zoni.

RADOVIĆ: I IGRA I REZULTAT

Nakon poraza od Dečića i remija sa Rudarom, a uoči odlaska na reprezentativnu pauzu, fudbaleri Sutjeske žele da se vrate pobjedama - današnji rival (15 časova) kraj Bistrice je Podgorica.

- Mogu da budem zadovoljan kako smo odigrali prethodne utakmice - ne skroz rezultatom, ali igrom da. To je preduslov u fudbalu da možete da napravite veće stvari. Nadam se da ćemo protiv Podgorice uz tu igru ostvariti i pobjedu. Imamo neki naš specifičan stil igre. Gledamo sebe i kako da dođemo do tri boda, koja su nam važna, da bismo lakše otišli na pauzu i još se pripremili za taj završni dio prvenstva - kazao je trener Miljan Radović uoči meča.

Podgorica, koja je u jesenjem dijelu sezone potučena kraj Bistrice 3:0, sa četiri proljećna poraza na šest mečeva udaljila se od evropske zone, ali još ne odustaje...

- Podgorica je kvalitetan protivnik, predvođena sjajnim trenerom Pekovićem. Ali, igramo kod kuće, kvalitetnija smo ekipa i favoriti na ovom meču - kazao je Marko Ćetković.

RUDAR PROTIV ISKRE - PUTOKAZ KA EVROPI

Dečić je u Tuzima favorit protiv OFK Titograda, dok se u Pljevljima, sudeći po tabeli, igra meč za četvrto mjesto - tu poziciju brani Rudar, koji dočekuje Iskru.

Seriju pobjeda (sedam zaredom) Pljevljaci su sa dva remija nastavili serijom bez poraza (ukupno devet) i sada su “zatvorili krug” - vezali su dobre rezultate protiv svih devet rivala Telekom 1. CFL. Danas dočekuju ekipu protiv koje je, 6. decembra prošle godine, trijumfom 1:0 u Danilovgradu, počela velika serija.

- Izuzetno važna utakmica i za nas i za njih. U slučaju pobjede približavamo se, matematički, mjestu koje nam obezbjeđuje opstanak bez baraža. Takođe, pobjeda nam rastjeruje maglu sa nečeg što ni u snovima nismo planirali, a to je putokaz puta ka kvalifikacijama za evropsko takmičenje. Kažem putokaz, jer treba biti realan Evropa je daleko, ima još dosta da se igra, iako smo u pozitivnom nizu, puni samopouzdanja - kaže za PV portal bek Rudara Marko Merdović.

Parovi 26. kola

ZETA - PETROVAC (13 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

RUDAR - ISKRA (14)

Sudija: Vladimir Bjelica (Nikšić)

JEZERO - BUDUĆNOST (14)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

SUTJESKA - PODGORICA (15)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

DEČIĆ - OFK TITOGRAD (16)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: