Radulović pozvao petoricu igrača iz domaće lige: Nagrada za Zečevića i Vuljaja

Pozivi Vuljaju (Dečić) i Zečeviću (Rudar) su na neki način i poruka za sve ostale fudbalere - dobri i konstantni nastupi u domaćoj ligi su ulaznica za reprezentaciju

31887 pregleda 138 reakcija 31 komentar(a)
Debi na reprezentativnom spisku: Kristijan Vuljaj, Foto: Privatna arhiva
Debi na reprezentativnom spisku: Kristijan Vuljaj, Foto: Privatna arhiva

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović pozvao je vezistu Rudara Miloša Zečevića i ofanzivca Dečića Kristijana Vuljaja za predstojeći tromeč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Letonije, Gibraltara i Norveške.

Vuljaj i Zečević su debitanti na spisku, a osim njih pozvani su i igrači koji su već nastupali u prošlom izdanju Lige nacija - golman Budućnosti Miloš Dragojević, desni bek Podgorice Marko Vukčević i krilni napadač Budućnosti Igor Ivanović.

Poziv Vuljaju i Zečeviću je na neki način i poruka za sve ostale fudbalere - dobri i konstantni nastupi u domaćoj ligi su ulaznica za reprezentaciju.

Miloš Zečević
Miloš Zečevićfoto: FSCG

Vuljaj ima 23 godine, u aktuelnoj sezoni Telekom 1. CFL odigrao je 25 utakmica i postigao 10 pogodaka. Danas je odlučio meč protiv OFK Titograda, približio Tuzane istorijskom uspjehu - plasmanu na evropsku scenu.

Zečević je godinu mlađi i ove sezone je na 17 odigranih utakmica postigao tri pogotka za tim iz Pljevalja. Rudar igra fenomenalno, vezao je 10 utakmica bez poraza, sedam pobjeda i tri remija i od borbe za opstanak maltene preko noći je došao u situaciju da se bori za plasman na evropsku scenu...

Fudbaleri Crne Gore
foto: FSCG

Sa druge strane, Marko Vukčević je upisao četiri nastupa u seniorskoj reprezentaciji, baš kao i Ivanović koji se ujedno i tri puta upisao u listu strijelaca. Tokom prethodne godine Dragojević je postao standardan član nacionalnog tima ali još uvijek nije debitovao na golu.

Crna Gora u srijedu 24. marta gostuje Letoniji u Rigi, tri dana kasnije dočekuje Gibralar u Podgorici, a martovski ciklus završava 30. marta okršajem pod Goricom sa Norvežanima.

Radulović je već pozvao 23 igrača koji nastupaju u inostranstvu.

Bonus video: