Risto Lakić sportski direktor Budućnosti

Lakić, koji je nosio dres Budućnosti na preko 150 mečeva, u prvom dijelu sezone bio je sportski direktor Iskre iz Danilovgrada
314 pregleda 12 komentar(a)
Risto Lakić, Foto: Savo Prelević
Risto Lakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2017. 08:14h

Nekadašnji crnogorski reprezentativac Risto Lakić biće uskoro izabran za sportskog direktora Budućnosti, saznaju „Vijesti”.

Lakić je dijete kluba, jedan od najvećih talenata koji su ponikli pod Goricom u posljednjih deceniju i po. „Plavo-bijeli” dres je nosio na preko 150 utakmica u različitim ligama (Druga, Prva) i državama (SCG, CG).

Iz Budućnost je stigao do mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore i seniorske reprezentacije Crne Gore, za koju je odigrao sedam utakmica, uključujući i onaj prvi, istorijski, protiv Mađarske 2007. godine. Iz Budućnosti je i ostvario transfer u Partizan, 2008, pošto je dvije godine ranije tadašnja uprava podgoričkog kluba odbila ponudu Crvene zvezde.

Lakić je nakon igračke počeo funkcionersku karijeru, pošto je u prvom dijelu sezone obavljao ulogu sportskog direktora Iskre.

Danilovgrađani su jesenju polusezonu završili na diobi 5. pozicije, sa Komom i Rudarom, a u posljednjem kolu savladali su upravo Budućnost, i to na stadionu pod Goricom.

Izbor 34-godišnjeg Lakića, koji je po ukusu predsjednika borda direktora „plavih” Žarka Burića, možda će predstavljati i neku vrsta zaokreta u klupskoj politici aktuelnog šampiona, koji je jesenji dio sezone završio sa 13 bodova manje od vodeće Sutjeske, a nedavno je i otpustio trenera, Dragana Kažića.

Jer, ulogu sportskog direktora do sada je obavljao 67-godišnji Miloljub Ostojić, koji je i najzaslužniji za imenovanje Kažića za prvog trenera. Ostojić je, međutim, ljetos dogovorio novi model saradnje sa podgoričkim klubom, po kojem neće biti svakodnevno u Podgorici, ali će i dalje „vršiti nadzor nad skautingom igrača i trenera”...

Budućnost će u skoro 35 godina mlađem Lakiću dobiti ponovo - klasičnog sportskog direktora, dugoročno rješenje.

Pretpostavlja se da će nakon imenovanja Lakića podgorički klub tražiti novog trenera, Kažićevog nasljednika, jer je u tri posljednja jesenja kola ekipu vodio trener mlađih kategorija Dejan Jelenić, u tandemu sa Božom Vukovićem.

Više je kandidata za novog trenera, među njima i stručnjaci iz Crne Gore (Vlaisavljević), Srbije (Radovan Ćurčić, Miloš Veselinović), ali i Bosne i Hercegovine (Mirza Varešanović)...

Bonus video: