Može li Atletiko da izdrži pritisak? Do kraja je ostalo deset mečeva, pogledajte raspored

Pred posljednjih deset kola Atletiko ima 66 bodova, Barselona 62 i Real Madrid 60

7206 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šampionska trka u španskoj La Ligi daleko je od gotove. Iako se tokom sezone činilo da će Atletiko Madrid sigurno prvi proći kroz cilj, to se u posljednjih nekoliko kola promijenilo - "kolćonerosi" su kiksali na nekoliko mečeva i šampionsku trku učinili uzbudljivom.

Nakon 28 odigranih kola Atletiko Madrid je lider sa 66 bodova, četiri više od Barselone, odnosno šest od gradskog rivala Reala.

U prethodnom kolu, odigranom za vikend, Atletiko je minimalnim rezultatom bio bolji od Alavesa, Barsa je bila ubjedljiva na gostovanju Sosijedadu (6:1), a Real je, takođe u gostima bio bolji od Selte (3:1).

Upravo će ove tri ekipe voditi trku do samog kraja, do kojeg je ostalo još 10. kola. Ipak, klubovi će prvo otići na dvonedjeljnu pauzu zbog obaveza reprezentacije, nakon čega slijedi zanimljiva borba za trofej.

A čini se da u ovom trenutku najlakši raspored do kraja ima Barselona - "blaugrana" u prvom kolu nakon pauze dočekuje Valjadolid, a onda ide u goste Realu. El klasiko je na programu 11. aprila. Potom do kraja sezone tim Ronalda Kumana na svom terenu igra protiv Hetafea, Granade, Selte i Atletika. Susret sa Atletikom na programu je devetog maja.

Mesi i saigrači do kraja će gostovati Viljarealu, Valensiji, Levanteu i Eibaru. Duel protiv Eibara u posljednjem kolu može biti važaa za oba tima - Eibaru za opstanak, Barsi za titulu.

Za razliku od Barse, Atletiko ima nešto teži raspored. Stefan Savić i društvo naredna dva meča igraju u gostima, oba u Andaluziji - prvo protiv Sevilje, potom Betisa.

Nakon toga na "Vandi" dolazi Ueska i tu je Atletiko apsolutni favorit. Potom do kraja prvenstva Simeoneova četa igra u gostima sa Bilbaom, Elćeom, Barselonom i u posljednjem kolu Valjadolidom. Na domaćem terenu ugostiće još Eibar, Sosijedad i Osasunu.

I Real Madrid ima računicu - već u narednom kolu "merengesi" su domaćini Eibaru. Potom je na programu El klasiko, a onda gostovanje Kadizu, koji ih je savladao u prvom dijelu sezone.

Do kraja sezone Zidanova ekipa ugostiće Betis, Osasunu, Sevilju i u posljednjem kolu Viljareal. Gostovaće Hetafeu, Granadi i Bilbau.

Dakle, pred posljednjih deset kola Atletiko ima 66 bodova, Barselona 62 i Real Madrid 60. Treba imati u vidu i da su Atletiko i Barselona završili takmičenje u Ligi šampiona, a da "blaugranu" očekuje finale Kupa kralja protiv Bilbaa 17. aprila, dok će Real Madrid u četvrtfinalu Lige šampiona igrati sa Liverpulom.

Ko će prvi proći kroz cilj?

Raspored

29. kolo

Sevilja - Atletiko Madrid

Real Madrid - Eibar

Barselona - Valjadolid

30. kolo

Real Madrid - Barselona

Betis - Atletiko Madrid

31. kolo

Atletiko Madrid - Ueska

Barselona - Hetafe

Kadiz - Real Madrid

32. kolo

Bilbao - Atletiko Madrid

Real Madrid - Betis

Viljareal - Barselona

33. kolo

Atletiko Madrid - Eibar

Barselona - Granada

Hetafe - Real Madrid

34. kolo

Elće - Atletiko Madrid

Real Madrid - Osasuna

Valensija - Barselona

35. kolo

Barselona - Ateltiko Madrid

Real Madrid - Sevilja

36. kolo

Atletiko Madrid - Sosijedad

Granada - Real Madrid

Levante - Barselona

37. kolo

Atletiko Madrid - Osasuna

Barselona - Selta

Bilbao - Real Madrid

38. kolo

Eibar - Barselona

Real Madrid - Viljareal

Valjadolid - Atletiko Madrid

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: