Kolo jubileja: Blistali Mertens, Suares, Mbape...

Belgijanac nastavio da piše istoriju Napolija, u Francuskoj je sve u znaku asa Pari Sen Žermena

7421 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dilema ko je najbolji fudbaler u istoriji Napolija ne postoji - to je Dijego Maradona, ali trka za najboljeg strijelca „azura” je nešto sasvim drugo.

Prvo je Marek Hamšik nadmašio Pibea (121 u odnosu na 115 golova), a prvo mjesto je kasnije preuzeo Dris Mertens.

Belgijanac je do sada 133 puta tresao mreže u dresu Napolitanaca, a prije dvije noći je stigao do brojke od 100 pogodaka u Seriji A.

I postao treći fudbaler u klupskoj istoriji koji je prešao tu cifru u italijanskoj eliti - nakon Antonija Vojaka (201) i Hamšika (100).

Stoti gol u prvenstvu, ali francuskom, upisao je Kilijan Mbape, dok je 500. pogotkom u karijeri Luis Suares donio pobjedu Atletiko nad Alavesom...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Oblak (Atletiko Madrid) - borba za titulu u La Ligi kao da se tek zahuktava. „Kolćonerosi” čuvaju prednost u odnosu na rivale, protiv Alavesa im je tri boda sačuvao Oblak koji je u finišu odbranio penal.

ODBRANA

Dest (Barselona) - šestica Katalonaca u San Sebastijanu će se pamtiti i po prvim golovima mladog Amerikanca u španskom prvenstvu. Pogodio je dva puta...

Dest
Destfoto: Reuters

Kjer (Milan) - potpuno atipično za štopera - u pobjedi Milana nad Fiorentinom je bio dvostruki asistent.

Marušić (Lacio) - sezona puna oscilacija za Lacio, ali ne i za crnogorskog reprezentativca. Marušić je ove sezone igrao na tri pozicije, a u Udinama je bio strijelac u trijumfu 1:0. To mu je drugi pogodak u sezoni.

SREDINA

Džalhanoglu (Milan) - majstorija kojom su „rosoneri” došli do pobjede na „Frankiju” je možda i najava da će Turčin u finišu sezone biti u formi koja ga je krasila sve dok se nije zarazio koronavirusom.

De Brujne (Mančester siti) - lansirao je siti u polufinale FA kupa. Ušao je u igru u 80. minutu protiv Evertona - učestvovao je kod gola za 1:0, a onda i sam pogodio za konačnih 2:0.

Štindl (Borusija Menhengladbah) - bio je igrač odluke protiv Šalkea, čime je zaustavio slobodni pad Borusije i seriju od sedam mečeva bez pobjede u Bundesligi.

NAPAD

Suares (Barselona) - u nedjelju je protiv Alavesa postigao 19. gol u ligi ove sezone, ali i jubilarni 500. u karijeri. I Dijego Simeone zna da jedinom uz pomoć pravog Pistolera može da odbije nalet Barse i Reala i osvoji titulu.

Mbape (Pari Sen Žermen) - ima 22 godine, a već je stigao do brojke od 100 pogodaka u francuskoj Ligi 1. Nebo je granica za mladog asa...

Mbape
Mbapefoto: Reuters

Mertens (Napoli) - dvostruki strijelac protiv Rome. Belgijanac je treći igrač u istoriji Napolija koji je postigao 100 golova u Seriji A.

Benzema (Real Madrid) - „Karim je praznik za oči” - poručio je Zinedin Zidan nakon još jedne vrhunske partije francuskog napadača.

Bonus video: