Radulović: Loš teren i jubilej dodatni motiv da pobjedom otvorimo kvalifacije

Crna Gora igra sjutra protiv Letonije u Rigi na startu kvalifikacija za Mundijal, na isti dan kada je priče 14 godina protiv Mađarske odigrala prvi internacionalni meč u istoriji

23684 pregleda 137 reakcija 11 komentar(a)
Miodrag Radulović na pres konferenciji u Rigi, Foto: Savo Prelević
Miodrag Radulović na pres konferenciji u Rigi, Foto: Savo Prelević

Očajan teren koji je dočekao crnogorske fudbalere u Rigi biće dodatni motiv da pobjedom otvore kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, poručio je selektor Miodrag Radulović.

Crna Gora sjutra veće u 20.45 na - malo je reći - očajnom terenu stadionu "Skonto", duelom protiv domaće Letonije, počinje takmičenje u grupi G kvalifikacija za Mundijal.

Radulović je, međutim, priznao da mu je oranica na kojoj naši fudbaleri nisu dobili priliku čak ni da treniraju dan pred meč (morali su na drugi stadion kako bi "sačuvali" nešto što bi trebalo da se zove travnjak) donijela dodatne dileme i brige - i u pogledu sastava, i u pogledu stila igre i koncepcije.

"Možda će to usloviti neke izmjene u timu, jer se teško na ovakvom terenu može napraviti ono što smo pripremali. Vjerovatno ćemo se bazirati na druge stvari, ali svakako smo došli sa jasnim ciljem, da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat, kazao je Radulović.

Stanje terena u Rigi
Stanje terena u Rigifoto: Privatna arhiva

Uoči svog selektorskog debija, 53-godišnji stručnjan naglašava, međutim, da neće dozvoliti da stanje terena unese negativu u njegov tim i poremeti pripreme pred važnu utakmicu.

"Naprotiv, ovakav teren biće dodatni motiv da ispunimo naš cilj, da pobjedom otvorimo kvalifikacije, da obradujemo i sebe i sve naše navijače u Crnoj Gori".

Naši fudbaleri su čerter letom jutros doputovali u Rigu, gdje su direktno iz svojih klubova već stigli Stevan Jovetić, Stefan Savić, Adam Marušić i Esteban Saveljić, kao i Marko Simić koji igra u letonskoj ligi.

"Dolazak igrača koji su nam se priključili direktno u Rigi je dodatno popravio atmosferu, koja je i onako sjajna".

Jovetić stiže na stadion u Rigi
Jovetić stiže na stadion u Rigifoto: FSCG

Ono što je olakšavajuća okolnost - Radulović će na debiju imati kompletan tim, bez povreda, bez suspenzija, što se odavno nije dogodilo kada je u pitanju naša reprezentacija.

Stefan Mugoša nije mogao da dođe iz Koreje, što se znalo i ranije, ali je zato Uroš Đurđević spreman da debituje.

"Na sreću, svi smo zdravi, imamo jednog igrača koji je pod znakom pitanja i naš medicinski staf će odlučit prije početka meča da li će moći da nastupi", dodao je Radulović.

Letonci su, tvrdi crnogorski selektor, skenirani još ranije.

"Imamo sve inforamacije o njima, nedavno smo se i sastali. U pitanju je kvalitetna ekipa, neugodna ekipa sa interesantnim stilom igre i moramo da budemo oprezni. Siguran sam, međutim, da imamo odgovor. Pokušaćemo da uspostavimo našu igru, da se mi pitamo na terenu".

"Hrabro, mudro, dostojanstveno, sa željom da se najbolji način otvore kvalifikacije", poručio je Radulović "Vidio sam i da je sjutra veliki jubilej - 14 godina od prvog meča naše reprezentacije. U pitanju je simbolika koju ću takođe predočiti igračima, da im uz stanje terena i to bude dodatni motiv da pobijede. Želimo na nekin način da osvježimo to sjećanje, da krunišemo jubilej tako što ćemo na pravi način otvoriti kvalifikacije i obradovati sve naše navijače", istakao je Radulović na kraju.

Utakmica na stadionu Skonto igra se sjutra u 20.45 po našem vremenu, a sudi Alan Duriu iz Luksemburga.

U grupi G kvalifikacija za SP sjutra se sastaju i Turska - Holandija (20.45) i Gibraltar - Norveška (20.45).

Bonus video: