Direktor Milana priznao lošu politiku u prelaznom roku: Doveli smo previše igrača

"Znali smo da neće biti lako stvoriti tim, očekivali smo spoticanja, ali ne ovakva. Mislili smo da će 70 bodova biti dovoljno za Ligu šampiona, ali vodeći timovi imaju izuzetne rezultate. Jasno je da smo zabrinuti", kazao je Fasone
0 komentar(a)
fasone, Foto: Reuters
fasone, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2017. 14:54h

Direktor Milana Marko Fasone je priznao da je tokom ljeta klub doveo previše igrača i da je to jedan od razloga velike krize "rosonera".

"Da li je bilo mnogo promjena? Mislim da jeste, ali to je bio plan trenera Montele i sportskog direktora Mirabelija. Oni su tražili rekonstrukciju tima i da zadržimo 7-8 igrača. Da li smo negdje pogriješili? Sigurno da jesmo, ali ne vjerujem da se igrači kakvi u Bonući i Bilja neće vratiti na nivo na kojem su bili minulih sezona", rekao je Fasone.

Milan je u ljetnjem prelaznom roku potrošio 200 miliona eura za dovođenje igrača, a nijedan od njih nije opravdao uloženi novac.

"Znali smo da neće biti lako stvoriti tim, očekivali smo spoticanja, ali ne ovakva. Mislili smo da će 70 bodova biti dovoljno za Ligu šampiona, ali vodeći timovi imaju izuzetne rezultate. Jasno je da smo zabrinuti", kazao je Fasone.

Milan se nalazi na sedmom mjestu Serije A, sa 11 bodova manje od Rome, koja je na četvrtom mjestu.

Pored rezultata, problem su i finansije, te najavljena kazna UEFA zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja.

"Željeli smo da postignemo sporazum sa Uefom, da bismo izbjegli kazne. Dobili smo, međutim, uslove od kojih je neke teško ispuniti. Vidjećemo, postoji zabrinutost, ali ne i panika", kazao je Fasone.

Bonus video: