Peđa Mijatović: Crna Gora sa Đurđevićem ima veće šanse da napravi nešto veliko

Napadač Sportinga iz Hihona postigao je 20 golova u dosadašnjem dijelu sezone, za njega se interesuju Valensija i Betis

19109 pregleda 83 reakcija 5 komentar(a)
Đurđević na treningu u Rigi, Foto: Savo Prelević
Đurđević na treningu u Rigi, Foto: Savo Prelević

Peđa Mijatović prati sve šta se događa u španskom fudbalu i jedan je od omiljenih analitičara fudbalskih aktuelnosti i u španskim medijima.

Proslavljeni as i nekadašnji direktor Reala prati i drugoligašku scenu, sada ima još i veći motiv, jer je "pićići" tog takmičenja novi crnorski reprezentativac Uroš Đurđević.

Napadač Sportinga iz Hihona postigao je 20 golova u dosadašnjem dijelu sezone, za njega se interesuju Valensija i Betis.

"On igra u vrhunskoj formi cijelu sezonu, velika je stvar postići 20 golova u Segundi. Možda je i teže doći do te brojke u tom rangu nego u La Ligi, jer defanzivci u La Ligi imaju neke druge kvalitete, više vole da igraju nego da se brane. Đuka bi se odlično snašao i u elitnom rangu", kazao je Mijatović.

Nacionalni tim Crne Gore sa njim dobija kvalitet više, istakao je Mijatović.

"Đurđević može mnogo da donese, posebno u najvažnijoj stvari - da daje golove. Sa igračem kao što je on, šanse da Crna Gora napravi nešto važno su mnogo veće. Ipak, moramo da budemo realni - Crna Gora je zemlja veoma talentovanih fudbalera, ali mala zemlja, koja igra protiv velikog timova visoke klase", kazao je Mijatović.

Crna Gora u srijedu od 20 i 45 igra protiv Letonije u Rigi na startu kvalifikacija za Mundijal.

Bonus video: