Emeri zadovoljan što je dobio Real: Neće se ponoviti Barselona...

"Zadovoljan sam žrijebom. Pred nama su dva velika meča i ekipa će biti spremna. Da bismo osvojili titulu moramo da pobjeđujemo najjače, a Real je jedan od takvih", rekao je trener PSŽ-a Unai Emeri
3 komentar(a)
Unaj Emeri PSŽ, Foto: Reuters
Unaj Emeri PSŽ, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2017. 14:27h

Pari sen Žermen odigraće derbi osmine finala Lige šampiona.

Klub koji pretenduje da bude veliki, da osvaja najveće trofeje i ne žali novac da to i ostvari, sastaje sa dvostrukim uzastopnim prvakom Evrope.

"Zadovoljan sam žrijebom. Pred nama su dva velika meča i ekipa će biti spremna. Da bismo osvojili titulu moramo da pobjeđujemo najjače, a Real je jedan od takvih", rekao je trener PSŽ-a Unai Emeri.

PSŽ je prošle sezone u istoj fazi igrao sa Barselonom, u ispao u dva nezaboravna duela. U Parizu je slavio 4:0, na "Nou kampu" izgubio 6:1, a eliminsan je golom u šestom minutu nadoknade.

"Drugačije je sada. Jači smo, mentalno i igrački. Imamo to iskustvo iza nas. PSŽ je spreman da ide dalje", ubijeđen je Španac.

Drugi derbi igraju Barselona i Čelsi.

"Težak žrijeb, ali ne bilo lakog rivala. Čelsi je jedan od najkomplikovanijih rivala. Bićemo motivisani i mi i oni, biće to dvije velike utakmice", kazao je trener Barse Ernesto Valverde.

Juventus, prošlogodišnji finalista, sastaje se sa Totenhemom.

"Prvi put igramo sa Totenhemom u zvaničnim mečevima, radujemo se tome. Ima do tada još dva mjeseca, rano je da pričamo o tim utakmicama", kazao je direktor Pavel Nedved.

Mančester junajtedu predstoji dvomeč sa Seviljom, na radost Nolita, koji je prošle sezone igrao u Sitiju.

"Ja sam dobio ono što sam želio. Rekao sam da je Mančester junajted najpoželjniji rival. Biće sjajno igrati protiv takvog kluba, sa igračima takve klase", kazao je napadač Sevilje.

Bonus video: