Siti s "Old traforda" poletio ka tituli

"Građani" upisali 14. pobjedu zaredom za plus 11 u odnosu na velikog rivala
0 komentar(a)
Nikolas Otamendi Mančester siti, Foto: Reuters
Nikolas Otamendi Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2017. 18:39h

Dvije greške Romelua Lukakua u svom kaznenom prostoru riješile su mančesterski derbi, vjerovatno i engleski šampionat.

Siti je savladao Junajted na "Old trafordu" sa 2:1, a za oba gola gostiju kriv je Belgijanac koji je slabo reagovao prvo kod pogotka Davida Silve, a onda i Nikolasa Otamendija.

I gol Junajteda je stigao nakon greške odbrane - u finišu prvog poluvremena je pogodio Markus Rašford za 1:1 poslije grešaka Otamendija i Fabijana Delfa.

"Građani" su bili bolji u derbiju, imali su i bolje šanse, a paradoks je da su mrežu Davida de Hee tresli iz situacija u kojima "đavoli" imaju prednost - iz prekida...

Lukaku je tragičar derbija, a sve je moglo da bude drugačije da je pet minuta prije kraja izjednačio umjesto što je šutirao pravo u Edersona Moraeša.

Tim Pepa Gvardiole sada ima 11 bodova više od velikog rivala, a ovo mu je 14. pobjeda zaredom u Premijer ligi, što je dovoljno da se svi zapitaju - da li borba za titulu uopšte više postoji?

"Imali smo plan da na mnogo načina napadnemo Junajted, ali nismo pomišljali na to da ćemo dati dva gola iz prekida. Dopada mi se moj tim, došli smo na „Old traford” s namjerom da pobijedimo, isto smo uradili i kada smo gostovali Čelsiju, i što je najvažnije u oba meča smo pobijedili. Sve to govori da imamo veliki karakter. Znam da su mnogi rekli da u Engleskoj niko ne može da igra kao Barselona i pobjeđuje, ali mi pokazujemo da je to moguće", rekao je Gvardiola i dodao:

"Niko u decembru nije osvojio titulu, ali zaista tabela izgleda dobro za nas", istakao je Katalonac.

Junajted je tako prekinuo seriju od 40 zvaničnih utakmica bez poraza na svom terenu, a ona je krenula upravo nakon poraza od Sitija u septembru prošle godine. I tada je, baš kao i sada, rezultat bio 2:1 za Gvardiolinu ekipu.

"Protivnik je dao golove koji se obično ne postižu. Siti je zaista odličan tim, ima i sreće, a i odluke sudija mu idu u korist. Da, mislim da smo mogli da dobijemo penal u ovom susretu", istakao je Žoze Murinjo.

Mersisajd derbi između Liverpula i Evertona je završen bez pobjednika (1:1), a isti rezultat je viđen i u duelu Sautemptona i Arsenala. Opširnije čitajte OVDJE.

Rezultati

Mančester junajted - Mančester siti 1:2

Rašford 45+2 - David Silva 43, Otamendi 54.

Liverpul - Everton 1:1

Salah 42 - Runi (penal) 77.

Sautempton - Arsenal 1:1

Ostin 3 - Žiru 88.

Subota

Vest Hem - Čelsi 1:0

Njukasl - Lester 2:3

Totenhem - Stouk 5:1

Barnli - Votford 1:0

Hadersfild - Brajton 2:0

Svonsi - VBA 1:0

Kristal Palas - Bornmut 2:2

Tabela

Bonus video: