Jovetić: Naš cilj je 2. mjesto, ali drugi su favoriti - mi djelujemo iz sjenke

Crna Gora je novi takmičarski ciklus otvorila očekivanim pobjedama nad Letonijom i Gibraltarom

7888 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Stevan Jovetić je žestoko počeo kvalifikacije za Mundijal - dva meča, tri gola, ukupno 31. na 60 mečeva u nacionalnom timu.

Impresivan skor kapitena i lidera Crne Gore.

"Lijep je osjećaj i lijepo je imati takav učinak, ali zaista se ne opterećujem brojkama. Uživam u fudbalu i na terenu, imam kontinuitet sedam mjeseci, što je za mene najvažnije. Idem meč po meč, na kraju puta vidjećemo koliko ću utakmica igrati i koliko ću da dam golova", kazao je Jovetić.

Crna Gora je novi takmičarski ciklus otvorila očekivanim pobjedama nad Letonijom i Gibraltarom...

"Nema lakih mečeva, u dosadašnjem dijelu kvalifikacija mislim da su samo Engleska i Danska ostvarili ubjedljive pobjede. Mnoge velike selekcije su ili kiksale, ili se provukle, kao, recimo, Španija protiv Gruzije. Ova dva naša trijumfa zbog toga dobijaju na značaju", istakao je Jovetić.

Ipak, prvi veliki test tek slijedi - utorak, 20 i 45 protiv Norveške, koja dolazi nakon teškog poraza od Turske (3:0), u ulozi domaćina na neutralnom terenu u Malagi.

"Rezultat nije mjerilo, Norveška je imala posjed, napadala je, Turska je kažnjavala iz brzih akcija. Svaka utakmica je drugačija, mi idemo jednu po jednu. Svi će gubiti bodove u ovakvom rasporedu od tri meča u sedam dana. Naš cilj je 2. mjesto, ali moramo da budemo i realni - drugi su favoriti, mi smo tu iz sjenke", ističe Jovetić.

Norveška je jedna od tri ekipe koje su po rangu bolje od Crne Gore, a snagu skandinavske selekcije uvećava prisustvo Erlinga Halanda....

"Veliki talenat, njegov učinak u karijeri, koja je na početku, govori sve. Ali, tu su i drugi igrači - Edegord, Sorlot... Imamo i mi klasu na terenu, možemo da im odgovorimo", istakao je Jovetić.

Igrao je u reprezentaciji sa Vučinićem, Damjanovićem, Delibašićem, Bećirajem, Mugošom - sada je tu Uroš Đurđević.

"Imali smo jedan trening i dvije utakmice. Mislim da smo se za početak dobro našli i da će biti sve bolje", zaključio je Jovetić.

Bonus video: