Savić: Haland je svjetski talenat

Utakmica Crna Gora - Norveška igra se u utorak od 20 i 45

6144 pregleda 38 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Za skoro šest godina od kada je u Atletiku, ali i prethodno u Mančester sitiju i Fiorentini, Stefan Savić je igrao protiv najboljih napadača današnjice...

Imao je bliske susrete sa vrhunskim golgeterima i u dresu reprezentacije Crne Gore.

Sjutra će se "sudariti" sa novom zvijezdom svjetskog fudbala Erlingom Halandom.

"On je svjetski talenat, igrač koji je u fokusu zbog svega što je uradio na početku karijere. Nema mnogo da se priča o njemu, ali bilo bi pogrešno da se priča samo o njemu - Norveška ima dosta kvalitetnih igrača, jaka su selekcija, ali i mi imamo šta da pokažemo", rekao je Savić.

Norveška u Podgoricu dolazi nakon poraza od Turske, pod pritiskom je....

"Nije se nikad dogodilo da se neka ekipa kvalifikuje na veliko takmičenje poslije tri utakmice", naglasio je Savić.

"Ovo jeste važan meč i za nas i za njih. Mi ćemo biti spremni, igramo na našem terenu, a dolazile su ovdje mnoge velike selekcije, a ne sjećam se da nas je neko lako pobijedio".

Dvije pobjede na startu učvrstile su samopouzdanje, ali Crna Gora nije ušla u kvalifikacije da bi pobijedila Letoniju i Gibraltar.

"Svi sanjamo da sa Crnom Gorom igramo veliko takmičenje, ali polako, korak po korak... Snove i nadu, kao i vjeru da možemo, niko ne može da nam zabrani", istakao je Savić.

Iskusni defanzivac ističe da je selekcija Crne Gore kao porodica.

"Imamo zajedništvo, odličnu atmosferu. Sa selektorom se poznajem 15 godina, isto kao i Stevan, znamo kako emotivno doživljava utakmice reprezentacije. Širi pozitivnu energiju, svi dijelimo zajednički cilj", naglasio je Savić.

Utakmica Crna Gora - Norveška igra se u utorak od 20 i 45.

Bonus video: