Solbaken: Moramo da popravimo stvari na tabeli, Haland nije problem

Crna Gora i Turska imaju po dvije pobjede, ali sve može da bude drugačije. Zato sam i rekao da je ovaj meč za nas poput malog finala. Ako slavimo, grupa se potpuno otvara", ističe Solbaken

7287 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Norveška je došla u Podgoricu svjesna da nema pravo na grešku ako želi da ostane u igri za plasman na Mundijal.

Tri boda iz dva meča, uz neplanirani poraz od Turske - to je premalo, svjestan je selektor "vikinga" Stale Solbaken.

"Nemamo bodova koliko želimo i moramo da popravimo stvari. Neće biti lako, ne bi bilo ni da je stanje na tabe bolje, jer je Crna Gora jaka reprezentacija, odlično popunjena na svim pozicijama", rekao je Solbaken na konferenciji za medije.

Ipak, trijumf bi bitno promijenio situaciju.

"Tek su prošla dva kola. Crna Gora i Turska imaju po dvije pobjede, ali sve može da bude drugačije. Zato sam i rekao da je ovaj meč za nas poput malog finala. Ako slavimo, grupa se potpuno otvara", ističe Solbaken.

Erling Haland je najveća snaga Norvežana, ali u prva dva meča nije postigao gol.

"On je mlad igrač, pred njim je velika karijera u kojoj će biti i uspona i padova. Veoma je motivisan, ne vidim problem u njemu, svi znamo koliko može i na šta je spreman", kazao je nekadašnji norveški reprezentativac.

A šta je snaga Crne Gore?

"To je tim sa mnogo kvaliteta. Ima odlične centralne bekove i veliku klasu u napadu. I, da, dobro znamo Seada Hakšabanovića, momka iz švedske lige", zaključio je Solbaken.

Bonus video: