Ronaldova kapitenska traka na aukciji za liječenje dječaka Gavrila

Gavrilo ima šest mjeseci i boluje od spinalne mišićne atrofije. Za njegovo liječenje potrebno je 2,5 miliona eura, saopšteno je danas iz humanitarne organizacije Zajedno za život

5167 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Beta
Foto: Beta

Kapitenska traka koju je nosio, pa bacio na travu, portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo u utakmici protiv Srbije u Beogradu, stavljena je na aukciju kako bi se prikupio novac za liječenje dječaka Gavrila Đurđevića.

Gavrilo ima šest mjeseci i boluje od spinalne mišićne atrofije. Za njegovo liječenje potrebno je 2,5 miliona eura, saopšteno je danas iz humanitarne organizacije Zajedno za život.

Kapitenska traka će naredna tri dana biti na aukciji koja se nalazi na ovom linku:

https://www.limundo.com/kupovina/Humanitarne-akcije/Zajedno-za-zivot/KAPITENSKA-TRAKA-KRISTIJANA-RONALDA-SA-MECA-SRB-POR/100369817

Fudbalske reprezentacije Srbije i Portugala odigrale su u subotu neriješeno 2:2, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a utakmicu je obeležila kontroverzna situacija u finišu.

Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobjedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da provjeri pošto na stadionu "Rajko Mitić" nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio bijesan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi za terena, a poslije toga sudija je odmah označio kraj utakmice.

Jedan dežurni radnik na stadionu "Rajko Mitić" uzeo je traku sa terena i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna aukcija, a sva sredstva biće namijenjena za liječenje šestomjesečnog dječaka iz Kragujevca.