Ima li Murinjov Junajted snagu da zaustavi Siti?

"Građani" imaju osam bodova više od gradskog rivala
2 komentar(a)
Serhio Aguero Antonio Valensija Mančester junajted - Mančester siti, Foto: Reuters
Serhio Aguero Antonio Valensija Mančester junajted - Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2017. 10:44h

Dileme gotovo da nema, titula prvaka Engleske će ove sezone iz Londona preći u Mančester, samo je pitanje da li će joj se radovati navijači Sitija ili Junajteda.

Kako ove sezone igra Siti, bilo bi iznenađenje da na kraju ne bude šampion, a kolike su mu šanse biće jasnije nakon prvog gradskog derbija u sezoni koji se igra danas od 17.30 na "Old trafordu".

Serija "građana" od 28 utakmica bez poraza je završena u srijedu protiv Šahtjora u Ligi šampiona, ali tim Pepa Gvardiole ima šta da juri u prvenstvu, gdje je oborio sve moguće rekorde.

Pred današnji derbi lider Siti ima je u seriji od 12 trijumfa i ima osam bodova više od Junajteda.

"Naš rekord će biti srušen, samo je pitanje kada. Ovaj meč pripremam tako da ga pobijedimo, a ne da nastavimo sa rekordima. Ako igrate tako da jurite niz, onda zabravljate šta su vam stvarno obaveze na terenu", rekao je Gvardiola.

Poznato je da Gvardiola i Žoze Murinjo nikada nisu bili prijatelji...

"Murinjo i ja smo kao blizanci, jer obojica želimo isto - da osvajamo trofeje. Nismo mi jedini treneri u ligi koji to žele, isti su i Antonio Konte, Jirgen Klop, Maurisio Poketino...", istakao je Gvardiola.

I "crveni đavoli" su u seriji - nisu poraženi na "Old trafordu" 40 takmičarskih utakmica, čime su izjednačili rekord kluba postavljen u martu 1966. kada je na klupi bio legendarni Mat Bezbi.

"Za nas trenere, klub i igrače se na kraju sve svodi na isto - svi želimo tri boda u derbiju je jedino to važno. Ali, za navijače koji su rođeni u ovom gradu je to specijalna utakmica i dobro je da postoji rivalstvo klubova koji se bore za velike stvari", poručio je Murinjo i dodao:

"Želim pobjedu kao i u svakom meču, ali ništa manje nego kada igramo protiv nekog drugog. Ova liga je jedinstvena po mnogo čemu, a najviše po tome što protiv svake ekipe morate da se dobro pomučite da biste trijumfovali", istakao je Specijalni koji neće moći da računa na Pola Pogbu.

Portugalac se nije bavio prognozama pred veliki meč.

"Očekujem pravi derbi. Mislim da smo mi bolji tim nego prošle sezone, ali je isto tako i Siti još jači", kaže Murinjo.

Od dolaska Murinja i Gvardiole, Junajted i Siti su odigrali tri meča i imaju skor od po pobjedu, remi i poraz.

Siti je bio bolji u prvenstvu na "Old trafordu" (2:1), na "Etihadu" nije bilo golova, dok se Junajted radovao u Ligakupu (1:0), takmičenju koje je kasnije i osvojio.

Danas je i Mersisajd derbi - Liverpul juri četvrtu pobjedu zaredom protiv Evertona (15.15 časova).

"Mislimo samo na pobjedu", rekao je menadžer "redsa" Jirgen Klop.

Nedjeljni program 16. kola otvaraju Sautempton i Arsenal od 13 sati.

Bonus video: