Real do poluvremena "potopio" Sevilju, Ronaldo dvostruki strijelac, pobjeda Valensije

Sve je bilo riješeno već nakon 45 minuta, kada je domaćin do vrha napunio mrežu gostiju, na čiju sreću je Real u nastavku usporio i učinio da Sevilja ne doživi pravi brodolom.
62 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.12.2017. 21:56h

Kristijano Ronaldo je prije meča na Santijago Bernabeuu pozirao sa svih pet zlatnih lopti, a to kao da je bila prava najava derbi meča sa Seviljom, uoči kojeg su oba tima imala po 28 bodova.

Real je sa pet golova ispratio goste iz Sevilje, a sa dva gola u trijumfu "kraljevskog kluba" je doprinio upravo Ronaldo, koji je uvećao golgeterski učinak protiv Sevilje na 24 gola na 15 utakmica, više nego protiv bilo kojeg drugog rivala.

Sve je bilo riješeno već nakon 45 minuta, kada je domaćin do vrha napunio mrežu gostiju, na čiju sreću je Real u nastavku usporio i učinio da Sevilja ne doživi pravi brodolom.

Najveću šansu u nastavku da poveća vođstvo propustio je Karim Benzema, koji je u 67. minutu pogodio stativu.

Real je posljednji put pobijedio Sevilju 5:0 1993. godine, kada su za Sevilju igrali Dijego Armando Maradona i Dijego Simeone.

Real, koji je igrao oslabljen, bez pet igrača Bejla, Kazemira, Ramosa, Varana i Karvahala, je, tako, upisao devetu pobjedu u Primeri, pa je na tabeli trenutno preskočio gradskog rivala, Atletiko, od koga sada ima bod više.

Sevilja je ostala na petom mjestu, a uknjižila je peti poraz.

Posljednji put je Sevilja primila pet golova u prvom poluvremenu u oktobru 1987. godine, kada ih je Saragosa pobijedila sa 8:1.

Valensija je odbranila drugo mjesto, pobjedom kod kuće protiv Selte sa 2:1.

Golove za pobjednički tim postigli su Simone Zaza u 28. i Danijel Pareho u 81. minutu iz penala. Jedini gol za Seltu postigao je Jago Aspas u 46. minutu.

Valensija je stigla do desete pobjede u španskom šampionatu, druga je na tabeli sa 34 boda, odnosno ima dva manje od prvoplasirane Barselone koja će svoj meč 15. kola odigrati sjutra.

Ekipa iz Viga je deseta sa 18 osvojenih bodova.

La Korunja je upisala minimalnu pobjedu kod kuće protiv Leganesa, a jedini gol na meču postigao je Adrijan u 24. minutu.

La Korunja je poslije četvrte pobjede od početka sezone, 16. na tabeli Primere sa 15 bodova, dok je Leganes na osmom mjestu sa pet bodova više.

Rezultati 15. kola

Real - Sevilja 5:0

Naćo 3, Ronaldo 23, 31 (penal), Kros 38, Hakimi 42.

Hetafe - Eibar 0:0

La Korunja - Leganjes 1:0

Adrijan 24.

Valensija - Selta 2:1

Zaza 28, Pareho (penal) 81 - Aspas 46.

Nedjelja

Sosijedad - Malaga (12)

Betis - Atletiko Madrid (16.15)

Levante - Atletik Bilbao (18.30)

Viljareal - Barselona (20.45)

Ponedjeljak

Espanjol - Đirona (21)

Petak

Alaves - Las Palmas 2:0

Bonus video: