Da li je na pomolu transfer bomba? Mino Rajola i Halandov otac doputovali u Barselonu

Oni su jutros snimljeni na VIP izlazu aerodroma Prat. Doputovali su letom iz Nice...

4330 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Da li je na pomolu transfer "bomba" pitaju se danas španski mediji - kako javlja katalonski Sport, otac Erlinga Halanda, Alf-Inge i agent Mino Rajola doputovali su u Barselonu na pregovore sa predsjednikom "balugrane" Đoanom Laportom.

Oni su jutros snimljeni na VIP izlazu aerodroma Prat. Doputovali su letom iz Nice, a na aerodromu ih je sačekao Laportin bliski saradnik i odveo ih na sastanak sa predsjednikom i sportskim direktorom Mateuom Alemanijem.

Erling Haland je jedan od najtraženijih igrača. Mnogi klubovi rado bi ga vidjeli u svojim redovima, ali nemaju svi novca da ga priušte.

Zbog toga je iznenađujuća vijest o današnjem dolasku starijeg Halanda i Rajole u Barselonu, jer je poznato da "blaugrana" ima ozbiljnih finansijskih problema.

Navodno "Laporta" je spreman da proda neke igrače kako bi obezbijedio novac za fudbalera, čija vrijednost se procjenjuje na 150 miliona eura. Halandov klub, Borusija Dortmund traži 180 miliona...

Ipak, budući da u Halandovom ugovor postoji klauzula, po kojoj na ljeto 2022. može otići za 75 miliona, onda se očekuje da "milioneri" pristanu na kompromis.

Haland je u Borusiju došao u januaru 2020. iz austrijskog Salcburga. Ove sezone je postigao 33 gola na 31 meču u svim takmičenjima.

Đoan Laporta je krenuo jako od imenovanja za predsjednika Barselone. Transfer Žoržinja Vajnalduma je blizu realizacije, spominje se dolazak Serhija Aguera, a eventualnim dovođenjem Halanda sigurno bi ubijedio Lionela Mesija da ostane u klubu.

Bonus video: