Pet dana za titulu

Budućnost danas u 27. kolu dočekuje Zetu (18 h), a titulu bi i matematički mogla da osvoji već u srijedu, kada na startu 4. kruga prvenstva gostuje Dečiću

8639 pregleda 0 komentar(a)
Sa oktobarskog meča Budućnost - Zeta, koji nije odigran do kraja, Foto: Savo Prelević
Sa oktobarskog meča Budućnost - Zeta, koji nije odigran do kraja, Foto: Savo Prelević

Mečevima 27, posljednjeg kola trećeg kruga prvenstva, a sve nakon dvije sedmice pauze zbog obaveza reprezentacije, danas se nastavlja Telekom 1. Crnogorska fudbalska liga. Četvrti krug počinje već u srijedu i 10 timova će do kraja sezone još po jednom međusobno odmjeriti snage.

A Budućnost broji dane do titule, iako je tek početak aprila. Deset kola prije kraja tim Mladena Milinkovića ima 22 boda više od najbližeg pratioca Dečića i mogao bi da otvori šampanjac već za četiri dana - ako danas pobijedi Zetu, a u srijedu Dečić. Moguće je da će “plavima” biti dovoljno i manje od šest bodova, u zavisnosti od rezultata najbližih konkurenata, ali prvenstvo je odavno odlučeno.

- Matematika je matematika, ne treba da budemo nestrpljivi. Titula će se desiti prije ili kasnije. Bitno je da mi utakmicu odradimo na najbolji način i da odigramo dobro, jer nismo dugo bili na okupu zajedno svi - kazao je Milinković, čiji je tim u rekordnom nizu od 23 utakmice bez poraza.

Povremeni reprezentativci Miloš Raičković, Luka Mirković i Vladan Adžić oporavili su se od povreda i stavili na raspolaganje Milinkoviću.

- Zeta je neugodan protivnik, utakmice sa tom ekipom su u prošlosti donosile veliki rivalitet, a i dan-danas je tako. Dobili smo prethodne tri međusobne utakmice, ali nije bilo lako - dodao je Milinković.

Zeta stiže na najveći stadion sa samo jednom pobjedom u posljednjih šest utakmica, ali i ambicijama da se i dalje bori za plasman na evropsku scenu. Kada su Golubovčani posljednji put gostovali pod Goricom, 17. oktobra prošle godine, meč nije završen jer su napustili teren prije kraja nezadovoljni sudijskim odlukama.

Dečić danas gostuje Petrovcu, dok OFK Titograd čeka Sutjesku. Tuzani su remizirali pod Malim brdom u prvom dijelu sezone (1:1), ali na istom stadionu u Kupu su dali pet golova Petrovcu. Tim Edisa Mulalića je sada u žestokom naletu za ovjeru plasmana u Evropu, dobio je tri meča zaredom, dok se ekipa Nenada Vukčevića, koja nije slavila šest utakmica, hvata za posljednju slamku u borbi za opstanak.

I OFK Titograd je u borbi za spas, svaki bod je važan, dok Sutjeska ima ambicije da igra u Evropi naredne sezone. Nikšićani su na trećem mjestu sa 40 bodova, ali nisu sigurni, jer Rudar ozbiljno prijeti.

- Dobro smo iskoristili pauzu, spremni smo za posljednji dio prvenstva. Imamo tri utakmice u narednih sedam dana - neće biti lako, važnost tih mečeva je velika a treba da izborimo plasman u Evropu - kazao je trener Sutjeske Miljan Radović.

Iskra će u Danilovgradu pokušati da i treći put ove sezone pobijedi Jezero i približi se gornjem dijelu tabele, a neizvjestan duel očekuje se na “DG areni”, već u 13 časova stiže Rudar, koji je u seriji od 10 utakmica bez poraza. Podgorica, s druge strane, ne odustaje od borbe za 4. mjesto i mogući plasman u Evropu, pa je današnji meč od velike važnosti za tim Milorada Pekovića.

Parovi 27. kola

PODGORICA - RUDAR (13 h)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - DEČIĆ (15)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - SUTJESKA (16)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ISKRA - JEZERO (17)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

BUDUĆNOST - ZETA (18)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: