Murinjo: Dajte dašak vjetra i igrači Sitija će pasti

Ranije ove sedmice, trener Junajteda je optužio Gvardiolu da je lagao da je fudbaler Sitija David Silva neizvjestan za okršaj ovog vikenda, a u međuvremenu je potvrđeno da će Silva igrati
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2017. 09:29h

Šef stručnog štaba Mančester Junajteda Žoze Murinjo razbudio je duhove gradskog rivalstva u susret nedjeljnom derbiju sa Sitijem, optužujući fudbalere Sitija da prečesto padaju i lažiraju faulove.

Pep Gvardiola je u petak govorio o "korektnom" i "prijateljskom" odnosu koje je imao sa portugalskim kolegom od njihovog dolaska u Mančester, ra razliku od njihovog odnosa u godinama provedenim na klupama Barselone i Real Madrida, prenosi Goal.com.

Ranije ove sedmice, ipak, Murinjo je optužio Gvardiolu da je lagao da je fudbaler Sitija David Silva neizvjestan za okršaj ovog vikenda, a u međuvremenu je potvrđeno da će Silva igrati.

Sada, Portugalac izgleda kao da želi da otvori stare rane malo provokativnijim komentarom, nagovijestivši da igrači Sitija "prelako gube ravnotežu."

"Izuzetno dobro se brane i reaguju pravovremeno kada izgube loptu, imaju odličnu dinamiku u napadu," rekao je Murinjo.

Kako je dodao, igrači Sitija su kreativni fudbaleri koje vodi odličan trener.

"Imaju dosta kvaliteta. Ipak, ako me pitate šta mi se ne dopada, to je da gube ravnotežu vrlo lako. Malo daška vjetra i oni padaju," rekao je Murinjo.

Ove sezone u Premijeršipu su svirana četiri penala u korist Sitija, više od bilo kojeg drugog tima u ligi.

Arsen Venger je u novembru u kontroverznoj izjavi rekao da Rahim Sterling "dosta dobro pada" kada je engleski fudbaler pao nakon intervencije Naća Monreala u kaznenom prostoru Arsenala, nakon čega je Serhio Aguero postigao gol sa bijele tačke.

Murinjo takođe smatra da je Gvardiola privilegovan od strane fudbalskih zvaničnika zbog žute trake koju je nosio tokom mečeva i pres konferencija prethodnih nedjelja, u znak solidarnosti sa optuženim političarima iz Katalonije.

"Svako treba da ima pravo na politička uvjerenja, mi smo normalni građani kao i svako drugi na svijetu. Poznajem Pepa dugo godina i znam kako se osjeća po tom pitanju. Ali miješati politiku i fudbal? Nisam siguran kakva su pravila, ako je dozvoljeno - onda je slobodan da to čini. Ali sumnjam da pravila dozvoljavaju političke poruke na terenu," kazao je trener Junajteda.

Kako je kazao, ne vjeruje da bi mu bilo dozvoljeno da istakne svoja uvjerenja na sličan način.

Bonus video: