Ko može to da plati: Otac i agent traže 70 miliona za Halandov potpis

Mediji spekulišu da je Borusija odredila minimalno obeštećenje od 150 miliona eura, prije nego što se aktivira otkupna klauzula od 75 miliona na ljeto 2022. godine

15074 pregleda 28 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Klub koji ovog ljeta želi da dovede Erlinga Halanda moraće da izdvoji bogatstvo, a ako su tačne informacije katalonskih medija - teško je vjerovati da će se naći neko ko je spreman da plati ono što traže njegov klub, otac i agent.

Mediji spekulišu da je Borusija odredila minimalno obeštećenje od 150 miliona eura, prije nego što se aktivira otkupna klauzula od 75 miliona na ljeto 2022. godine.

Ali, to nije sve - mnogo novca traže Erlingov otac Alf Inge i agent Mino Rajola.

Kako javlja Radio Katalonija, za Erlingov potpis Alf Inge i Rajola traže po 20 miliona eura, kao njegovi zastupnici, a sam potpis, bez godišnje zarade, trebalo bi da košta 30 miliona eura.

Dakle, bez obeštećenja Borusiji - 70 miliona eura, a sa obeštećenjem ukupno najmanje 220 miliona, koliko je praktično iznosio transfer Nejmara u PSŽ 2017. godine.

Svjetski mediji su javljali da su se Alf Inge Haland i Mino Rajola dobro "ugradili" i prilikom Erlingovog transfera iz Salcburga u Borusiju, te da je 20 miliona eura koliko su ga platili "milioneri" u januaru 2020. bio samo dio ukupne sume koju su izdvojili.

Rajola i Haland senior nedavno su boravili u Barseloni i sastali se sa Đoanom Laportom, u razgovorima su i sa Realom, a pominju se i Čelsi, Mančester junajted i Mančester siti...

Bonus video: