Budućnost sanja kiks Sutjeske

"Plavi" dočekuju Iskru, a Sutjeska gostuje na Zlatici u posljednjem meču jesenjeg dijela sezone. Razlika na tabeli je 10 bodova
4 komentar(a)
Budućnost Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2017. 09:14h

Pretposljednje kolo jesenjeg dijela crnogorskog fudbalskog šampionata je najavilo neizvjesnost u borbi za titulu. Tačnije, pokazalo je da Sutjeska nije nepobjediva i da Budućnost zna kako da izlazi na kraj sa nikšičkim rivalom.

Posljednja, 19. runda u 2017. godini, pokazaće da li je Sutjeska uzdrmana nakon poraza od 3:1 u velikom derbiju - tako je pitanje da li će zadržati dvocifrenu prednost ili bi aktuelni šampion pauzu mogao da dočeka na pristojnih minus sedam ili osam...

Lider želi da se vrati na pobjednički put

Sutjeska ima na papiru komplikovan meč - gostuje Kom Eurozoxu na Zlatici, petoplasiranom timu na tabeli.

Biće to treći duel Koma i Sutjeske ove sezone, a prva dva je tim Nikole Rakojevića riješio u svoju korist - u prvom kolu je bilo 1:0 na Zlatici, a u 10. čak 4:0 kraj Bistrice. Sve to, plus kvalitet više koji ima Sutjeska, jasno govori ko je favorit.

"Ovo je meč kao i svaki drugi. Moramo da se vratimo na pobjednički kolosjek i tu je kraj svake priče. Lideri smo, mnogo se od nas očekuje, ali mislim da je ekipa spremna za tu vrstu pritiska. Protiv Budućnosti smo imali loš dan, mislim da rezultat nije mjerilo, nije nas Budućnost baš nadigrala kako govore tih 3:1. Ipak, naš rival je zaslužio da slavi. Kom je nešto drugo, baš kao i Dečić, Zeta, Rudar...", rekao je Rakojević.

Kom bi eventualnom pobjedom, ako mu se poklope i ostali rezultati, godinu mogao da završi na visokom trećem mjestu.

Ekipa Dušana Vlaisavljevića ima 23 boda, jedan manje od četvrtoplasirane Mladosti, a dva od Zete na trećem mjestu...

"Protiv Petrovca smo upisali prvi trijumf u gostima i to nam je dalo optimizam pred posljednji meč u polusezoni. Cilj nam je da ne izgubimo protiv lidera", jasan je vezista Koma Vuk Orlandić.

Budućnost sa Iskrom, Nedovićev debi na klupi

Budućnost je jedna ekipa kod kuće, a potpuno drugačija na strani. U samo jednoj utakmici ove sezone pod Goricom Budućnost nije dala gol (protiv Petrovca 16. septembra - 0:0), a u tri je pobjeđivala minimalnim rezultatom.

Konkretno protiv današnjeg rivala Iskre (prenos na TV Arenasport 1) "plavi" su na startu šampionata trijumfovali rezultatom 3:0, dok je u Danilovgradu bilo 0:0.

"Posljednje dvije utakmice smo morali da pobijedimo i to smo uradili. Smanjili smo minus u odnosu na Sutjesku, a vjerujem i da nakon ovog kola možemo da napredujemo na tabeli. Kako god, najbitnije je da mi upišemo tri boda protiv ekipe koja zna da bude veoma neugodna", ističe napadač Budućnosti Milivoje Raičević.

Danilovgrađani u Podgoricu dolaze s novim trenerom, nekadašnjim igračem Budućnosti - Iskru je prije dva dana preuzeo Aleksandar Nedović.

"Biće teško protiv Budućnosti, po meni najbolje ekipe u ligi. Podgoričani igraju odlično pred svojom publikom i moramo da damo sve od sebe da bismo došli do pozitivnog rezultata", kazao je vezista Iskre Nikola Karaklajić.

Rudar protiv Mladosti na Trešnjici, Zeta ide u Tuzi

Rudar drugi meč zaredom neće biti domaćin u Pljevljima. Nakon duela sa Zetom na Starom aerodromu, Pljevljaci će na Trešnjici uz prenos na RTCG dočekati Mladost.

"Presudiće fokus, tim koji bude mentalno spremniji za posljednji meč u sezoni na kraju će slaviti. Dva puta smo ove sezone odigrali odlično protiv Mladosti, vjerujem da i sada možemo to da ponovimo. Mnogo nam znači ovaj meč", rekao je napadač "rudara" Marko Vuković.

Mladost ovaj duel dočekuje nakon dva trijumfa (protiv Petrovca i Grblja) i ima šansu da donekle popravi skroman utisak koji je ostavila u polusezoni.

"Nakon dva trijumfa imamo puno samopuzdanja da jurimo treći. Poštujemo Rudar, ima odlične pojedince i dobrog trenera Miodraga Vukotića, ali želimo tri boda", kazao je napadač "romantičara" Admir Adrović.

Dečić čeka Zetu i želi da upiše drugu pobjedu nakon što je bio bolji od Iskre.

"Naše najveće oružje je jaka odbrana i iz nje će i stići prave šanse. U to sam siguran", istakao je vezista Tuzana Kristijan Vuljaj.

Zeta želi da potvrdi treće mjesto na polusezoni.

"Dečić je neugodan na svom terenu, ali nadam se da možemo do trijumfa", rekao je golman Zete Ljubomir Đurović.

Grbalj je u seriji od četiri meča bez pobjede, a Petrovac je vjerovatno najpoželjniji rival u ovom trenutku.

"Važno je da polusezonu završimo pobjedom, ali nemam dilemu da i Petrovac želi isto", ističe trener Grbljana Dragan Radojičić.

I Petrovac ima niz od četiri utakmice bez trijumfa...

"Biće teško u Radanovićima, jer i domaćinu trebaju bodovi", kaže golman Petrovčana Stefan Popović.

PAROVI 19. KOLA

GRBALJ - PETROVAC

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica).

RUDAR - MLADOST

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica).

DEČIĆ - ZETA

Sudija: Miloš Savović (Podgorica).

BUDUĆNOST - ISKRA

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica).

KOM EUROZOX - SUTJESKA

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje).

Sve utakmice počinju u 13 časova.

Bonus video: