Ibrahimović stavlja paraf na još godinu vjernosti Milanu, Juve otima Džalhanoglua

Prvi strijelac Milana ove sezone u Seriji A sa 15 pogodaka je dogovorio godišnju platu od sedam miliona eura, koliko ima i sada

7353 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Često se čuli da se neko tješi kad kaže da su godine samo broj.

U nekim slučajevima je to, ipak, baš tako. Jedan od primjera je Zlatan Ibrahimović, koji se sa 39 godina vratio u reprezentaciju Švedske, a u Milanu je nezamjenljiv.

Već mjesecima se spekuliše da li će legendarni napadač ostati u "rosonerima", ali "Skaj Italija" nema nikakvu dilemu - Ibra će naredne sedmice staviti paraf na novi jednogodišnji ugovor.

Prvi strijelac Milana ove sezone u Seriji A sa 15 pogodaka je dogovorio godišnju platu od sedam miliona eura, koliko ima i sada.

Time je riješen jedan problem, ali ostaju još tri. Pregovori sa Hakanom Džalhanogluom, kojem ugovor ističe na kraju sezone, prekinuti su zbog visokih zahtjeva turskog reprezentativca, pa mu je sada najbliži Juventus.

Čelnici ne mogu da se "nađu" ni sa Minom Rajolom oko novog sporazuma Đanluđija Donarume, a ni Frank Kesi ne pristaje na novi ugovor...

Sigurno je samo da neće ostati Mario Mandžukić, iako klub ima opciju automatskog produžetka saradnje. Navodno, Paolo Maldini i Frederik Masara nisu zadovoljni učinkom hrvatskog napadača.

Bonus video: