Možete li ovo da zamislite: Liga šampiona bez CR7, Halanda, Mbapea, Nejmara, Liverpula...

Svemoćni Juventus je u velikoj opasnosti. Ne samo da će izgubiti titulu nakon devet godina, već rizikuje da ne dođe ni do LŠ. „Stara dama” je četvrta sa 56 bodova, koliko ima i Napoli, koji u srijedu stiže na „Alijanc stadion”

5978 pregleda 7 komentar(a)
Da li bi ostali ako ne bi bilo elitnog takmičenja: Mohamed Salah, Kristijano Ronaldo, Kilijan Mbape i Erling Haland, Foto: Reuters
Da li bi ostali ako ne bi bilo elitnog takmičenja: Mohamed Salah, Kristijano Ronaldo, Kilijan Mbape i Erling Haland, Foto: Reuters

Do kraja sezone je ostalo mjesec i po, a vizu za naredno izdanje Lige šampiona nisu izborili neki igrači čije fotografije svakog utorka i srijede, kada se igraju mečevi u eliti, stoje na naslovnim stranama novina, portala...

Naime, rizik da igraju u Ligi Evrope, naravno pod uslovom da ostanu u sadašnjim klubovima, prijeti Kristijanu Ronaldu, Nejmaru, Erlingu Haland, Kilijanu Mbapeu, Mohamedu Salahu...

Time se pozabavila „Marka”.

LIVERPUL U PROBLEMIMA U PREMIJER LIGI

Šampion Evrope iz 2019. je na posljednjih nekoliko utakmica ušao u formu i, zahvaljujući kiksevima rivala, stigao blizu 4. mjesta.

Ima dva boda manje od četvrtoplasiranog Čelsija, poravnat je sa Totenhemom i Vest Hemom, koji ima meč manje od njih. Tri boda manje, ali i dvije utakmice manje od Liverpula ima gradski rival Everton.

Standings provided by SofaScore LiveScore

VELIKI PAD JUVENTUSA

Svemoćni Juventus je u velikoj opasnosti. Ne samo da će izgubiti titulu nakon devet godina, jer ima 12 bodova manje od Intera, već rizikuje da ne dođe ni do LŠ. „Stara dama” je četvrta sa 56 bodova, koliko ima i Napoli, koji u srijedu stiže na „Alijanc stadion”.

Taj meč dolazi u lošem periodu za CR7 i drugove, jer su u posljednja dva kola izgubili od Beneventa i osvojili samo bod protiv Torina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

MBAPE I NEJMAR: TITULA ILI UDARAC

Poraz od Lila, osmi na 31 ligaškoj utakmici za PSŽ, stavio je tim Maurisija Poketina u tešku situaciju.

Mogu da izgube titulu drugi put u devet godina, jer „doge” na sedam kola do kraja imaju tri boda više, a tik iz „svetaca” su Monako sa jednim i Lion sa dva boda manje.

Za razliku od ostalih „liga petice”, iz francuskog šampionata samo tri tima idu u Ligu šampiona (dva direktno, jedan kroz kvalifikacije), pa bi Kilijan Mbape i Nejmar mogli da završe ispod crte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Doduše, još su „živi” u Ligi šampiona, kroz koju bi mogli da isprave eventualni kiks u Ligi 1.

HALANDOVA BORUSIJA JEDNOM NOGOM VAN LIGE ŠAMPIONA

„Tura” Mina Rajole i Alf Ingea Halanda po Evropi znači samo jedno - da je Erling Haland jednom i po nogom van Borusije Dortmund.

Možda bi se stvari promijenile ako bi „milioneri” izborili vizu za Ligu šampiona, ali na sedam kola do kraja Bundeslige to djeluje gotovo nemoguće.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Žuto-crni” su peti na tabeli, sa sedam bodova manje od Ajntrahta, koji je u subotu slavio 2:1 na „Vestfalenu”.

Scenario da sve ove zvijezde završe van Lige šampiona je nezamisliv, ali ne i nerealan. Ako to ne obezbijede sa svojim klubovima, sigurno bi tražili transfere.

Bonus video: