Sudar divova u Madridu

Real Madrid i Liverpul igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona (21 sat). U istom terminu i duel Mančester siti - Borusija

26739 pregleda 25 reakcija 4 komentar(a)
Fudbaleri Liverpula (arhiva), Foto: Reuters
Fudbaleri Liverpula (arhiva), Foto: Reuters

Dvoboj velikana i ranjenih lavova - Real Madrid protiv Liverpula, šampioni Evrope iz 2018. i 2019. godine, sastaće se u četvrtfinalu Lige šampiona.

Liverpul je za vikend i matematički predao krunu u Premijer ligi i do kraja sezone ima samo dva cilja - da napadne titulu prvaka Starog kontinenta i da izbori novi plasman u Ligu šampiona.

- Uvijek imamo veliku želju da pokažemo svijetu ko smo i šta smo. Ne znam za šta se borimo ove sezone, ali cilj nam je da iz nje izvučemo ono najbolje. Da, spremni smo na žestoku borbu - rekao je Jirgen Klop.

Real je donedavno bio u sličnoj situaciji, ali se u La Ligi dosta toga otvorilo, pa Zinedin Zidan vjeruje da „kraljevski klub” može da odbrani titulu. I da napadne evropski trofej koji je osvajao 13 puta...

Liga šampiona
foto: Graphic News

- U očima javnosti nismo dovoljno dobri. Osjećam to, a mislim da ne zaslužujemo takav odnos i da treba da dobijemo veće poštovanje. Moj tim se uvijek bori - imali smo teške trenutke, a način na koji smo ih prevazišli za mene je impresivan - istakao je Zidan.

NIJE DOBAR MOMENAT ZA MEČ SA REALOM

Biće ovo repriza finala iz 2018. kada je Real pobjedom u Kijevu (3:1) stigao do trofeja. U reprizi, ipak, neće biti novog duela Mohameda Salaha i Serhija Ramosa, koji je tada završen tako što je štoper Reala povrijedio Egipćanina i natjerao ga da napusti teren u 31. minutu. Ramos će propustiti večerašnji meč zbog povrede, pod znakom pitanja je i za revanš naredne srijede.

- Ne bih rekao da je ovo baš dobar momenat za okršaj sa Realom, koji je u dobroj formi. To je tim koji ima mnogo iskustva i ako neko zna kako se pobjeđuje i osvaja trofej u ovom takmičenju, onda je to Real - poručio je Klop. A šta Zidan misli o Klopu...

- Veliki trener, koji je radi čudesan posao u Liverpulu. Nikada nisam nikog kopirao, ali sam na početku karijeri dosta analizirao njegov rad - kazao je Zizu.

GVARDIOLA SPREMAN ZA „MILIONERE”

Večeras igraju i Mančester siti i Borusija Dortmund. Dileme nema, favorit u dvomeču je sastav Pepa Gvardiole, ali...

- Možda Borusiji ove sezone fali kontinuitet, ali pogledajte ta imena: Humels, Džan, Menije, Daud, Haland, Sančo, Azar, Rojs, Brant... Sve su to fantastični igrači koji mogu da kreiraju velike probleme svakom protivniku. Nešto o Borusiji govori i to što je eliminisala Sevilju, jedan od najopasnijih timova u nokaut fazi - rekao je Gvardiola.

„Milioneri” nisu stigli u Mančester bez ambicija.

- Možemo da pretpostavimo da je Siti taj koji će diktirati tempo, a mi moramo da spremimo svoje oružje - kada imamo loptu, da krenemo svim silama naprijed. Onda nas je teško zaustaviti. Siti je vjerovatno u ovom momentu najbolji tim u Evropi i predstavljaće izazov za nas - kaže trener Borusije Edin Terzić.

Bonus video: