Vest Hem sanja Ligu šampiona: Nemamo šta da izgubimo

"Čekićari" četvrti na tabeli sa bodom više od Čelsija, a tri od Totenhema i Liverpula

6668 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Mojes i Džesi Lingard po završetku utakmice sa Vulverhemptonom, Foto: Reuters
Dejvid Mojes i Džesi Lingard po završetku utakmice sa Vulverhemptonom, Foto: Reuters

Fudbaleri Vest Hema savladali su sinoć u 30. kolu Premijer lige u gostima Vulverhempton 3:2 i došli na četvrtu poziciju, koja garantuje plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Čekićari" imaju 52 boda, jedan bod više od Čelsija, a tri od Totenhema i Liverpula.

Vest Hem je najprijatnije iznenađenje u šampionatu ove sezone, igraju dobro, kako na domaćem terenu, tako i u gostima, a u preostalih osam kola pokušaće da se zadrže na pravom putu, kako bi po prvi put u istoriji bili dio Lige šampiona.

Jedna od bitnih stavki u igri tima iz Londona je rasterećenost. Nema pritiska, sva očekivanja su prevaziđena i do kraja sezone igraće za ispunjenje snova.

"Kada smo razgovarali prije dvije, tri sedmice zaključili smo da nemamo šta da izgubimo. Nadamo se da ispunjenju snova. Imamo osam utakmica do kraja, četvrti smo, a ugurali smo se među najveće timove na Ostrvu", kazao je kapiten Vest Hema, Mark Nobl.

Poput kapitena, u plasman u Ligu šampiona vjeruje i mendažer, Dejvid Mojes.

"Čuo sam priče analitičara da imamo priliku da se plasiramo u Ligu šampiona. Prošle sezone niko to nije mogao zamisliti. Do kraja sezone ćemo se takmičiti sa velikim timovima i pokušati da izborimo plasman u elitu", optimističan je Mojes.

Sinoć je protiv Vulverhemptona još jedan dobar meč odigrao Džesi Lingard. Postigao je gol, upisao asistenciju i oživio karijeru u Londonu. Lingard je u Vest Hem došao u januaru na pozajmicu iz Mančester junajteda. Postigao je pet golova, a ima i tri asistencije.

"Razgovarao sam sa njim i kazao mu da je odigrao veoma dobar meč. Nijesam menadžer, koji često takve stvari govori, ali morao sam to da mu kažem nakon utakmice", prokomentarisao je Mojes Lingardov sinoćnji učinak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: