Sutjeska protiv Petrovca nastavlja borbu za Evropu, Radović: Imamo kontinuitet dobrih igara, nadamo se pobjedi

Meč pod Malim brdom počinje sjutra u 13 časova

6954 pregleda 22 reakcija 1 komentar(a)
Radović, Foto: FK Sutjeska
Radović, Foto: FK Sutjeska

U prvom dijelu sezone, a prije dolaska Miljana Radovića Sutjeska je izgubila mnogo bodova i već tada se oprostila od borbe za titulu.

Bilo je tu neočekivanih rezultata, kikseva, a već u prvom kolu kraj Bistrice je došao Petrovac i uzeo bod. Gosti su na tom susretu vodili 2:0, da bi Sutjeska uspjela da preokrene, ali ne i sačuva trijumf. Meč je završen 3:3.

Isti rivali sastali su se u desetoj rundi pod Malim brdom. I taj susret završen je neriješeno - 1:1.

U međuvremenu na klupu Nikšićana sjeo je Miljan Radović i Sutjeska je u 19. kolu, a posljednjem u jesenjem dijelu šampionata konačno uspjela da savlada Petrovčane. Pogađali su 13. decembra prošle godine Božo Marković i Dragan Grivić, gol za goste postigao je Marko Marković i tri boda ostala su u Nikšiću - 2:1.

A posljednji međusobni meč ove sezone isti rivali odigraće sjutra pod Malim brdom. Utakmica je od velike važnosti za obje ekipe, svaki tim ima računicu pred nastavak sezone...

Sutjeska se bori za drugo mjesto, bori se i za Evropu, a eventualni trijumf bio bi dodatni motiv uoči nedjeljnog derbija u Nikšiću protiv Budućnosti.

Sa druge strane, Petrovac pokušava da dođe do baraža i pozitivnim rezultatom na domaćem terenu napravio bi dobar korak ka tom cilju.

"Nema lakih utakmica. Svaki protivnik je težak, pogotovo Petrovac, koji se grčevito bori za opstanak. Te utakmice su nezgodne. Mi se borimo za Evropu - imamo odličnu utakmicu za nama, kontinuitet dobrih igara se nastavio. Ostaje nam da radimo kao i do sada i da se nadamo da iz Petrovca možemo doći sa tri boda", poručio je trener Sutjeske, Miljan Radović.

Sutjeska je u prošlom kolu lako i ubjedljivo u gostima savladala OFK Titograd. Bilo je 4:0, moglo je i više, ali tri boda su najbitnija.

"Pobjeda protiv OFK Titograda nam mnogo znači. Trijumf protiv Petrovca omogućio bi nam da mirnije uđemo u nastavak sezone. Nadamo se da ćemo uspjeti da izdržimo do kraja i ostvarimo cilj", poručio je mladi fudbaler Sutjeske, Igor Pajović.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: