Laž i medijski linč: Fudbaler Kadisa demantovao da je vrijeđao na rasnoj osnovi

"Rekao sam mu nakon jednog duela - 'ostavi me na miru'. Odjednom, on se zaletio prema meni i urlao da sam ga nazvao 'crno g....'. To nije istina", kazao je Kala

9046 pregleda 9 komentar(a)
Huan Kala, Foto: AP
Huan Kala, Foto: AP

Huan Kala, fudbaler Kadisa, koji je optužen da je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Valensije Muktara Dijakabija, iznio je danas svoju odbranu.

Tvrdi da Dijakabiju nije uputio uvredljive riječi i da ga nije nazvao "crno g.....".

"Rekao sam mu nakon jednog duela - 'ostavi me na miru'. Odjednom, on se zaletio prema meni i urlao da sam ga nazvao 'crno g....'. To nije istina", kazao je Kala.

Meč između Kadisa i Valensije je prekinut na 20-ak minuta, nakon što su gostujući igrači napustili teren, jer je Dijakabi prijavio da ga je Kala vrijeđao na rasnoj osnovi.

"Sve što Dijakabi priča i objavljuje na društvenim mrežama je apsolutna laž. Spreman sam da sjutra ostavim fudbal i ako je neko od mojih saigrača to rekao. Jednostavno, to nije istina. Na stadionu nema publike, oko terena je 20-25 mikrofona, tu je sudija, tu su ostali igrači, a niko ništa nije čuo".

On je kazao da ne zna zašto Dijakabi tvrdi da je bio vrijeđan.

"Možda je pogrešno čuo, otkud znam", kazao je Kala.

Kala tvrdi da u fudbalu, na terenu, među igračima nema rasizma.

"Ne postoji klub u kome nema tamnoputih igrača, mi smo svi prijatelji. Ja sam igrao sa igračima svih nacija i vjera, 16 godina sam u fudbalu, ja sam optužen za nešto što nisam", rekao je Španac.

"Doživljavam medijski linč, ja sam razapet bez razloga. Ovo je cirkus, nešto što prija medijima, a ja sam taj koji plaća", zaključio je.

Bonus video: