Sutjeska pobijedila Petrovac i pomjerila šampionsko slavlje Budućnosti, Radović: Znali smo da će biti teško

Golove za Sutjesku postigli Božo Marković, Milutin Osmajić i Igor Pajović, strijelac za domaće Zaim Divanović

11381 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske (arhiva), Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Sutjeske (arhiva), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.04.2021. 17:58h

Fudbaleri Sutjeske savladali su danas u gostima Petrovac 3:1 u 28. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige i nakon poraza Dečića od Budućnosti preuzeli drugo mjesto od ekipe iz Tuzi.

Kao i u prošlom kolu, i danas su Nikšićani brzo postigli golove, potom do kraja održavali prednost, iako je i Petrovac imao svoje šanse i u nekoliko navrata ozbiljnije zaprijetio.

Sutjeska je povela u 12. mnutu - Nikola Savović je u šesnaestercu oborio Milutina Osmajića, a Božo Marković realizovao jedanaesterac i postigao 15. gol ove sezone.

Šest minuta kasnije tim Miljana Radovića duplirao je vođstvo - Marković je proigrao Nikolu Stijepovića, koji je u želji da sačuva loptu uklizao i sjajnim pasom asistirao Osmajiću.

Početkom drugog poluvremena Petrovac je imao inicijativu, napadao, a onda i smanjio rezultat. Nikola Zvrko je centrirao, Zaim Divanović primio loptu i u 57. minutu matirao Giljena.

Nakon postignutog gola Petrovčani su imali ozbiljne šanse da izjednače - prvo je Marko Marković u 59. minutu bio sebičan i umjesto da doda Zvrku, šutirao u Giljena, a onda je u 73. Igor Vukčević bio u prilici da postigne gol, ali nije uspio.

I pošto Petrovac nije mogao do drugog gola, jeste Sutjeska do trećeg - Marko Bojović je pronašo Igora Pajovića, a mladi fudbaler Nikšićana lijepo primio loptu, oslobodio se čuvara i savladao Ljubomira Đurovića.

"Petrovac je na svom terenu mnogo opasan, grčevito se bori za opstanak. Znali smo da će biti teško. Ušli smo u utakmicu dobro, postigli dva gola i onda su možda momci pomislili da je to ista utakmica kao protiv OFK Titograda, što je negdje i normalno. Bez razloga smo gubili ritam i tokom prvog i tokom drugog poluvremena. Mogli smo pas igru da igramo još bolje. Međutim, vratili smo se u pravo vrijeme i trećim golom završili utakmicu", kazao je nakon meča trener Sutjeske Miljan Radović.

Ovim trijumfom Sutjeska je odložila šampionsko slavlje Budućnosti, koja u narednom kolu, u nedjelju, dolazi u Nikšić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: