Aprilski snijeg i dobar fudbal: Rudar od 1:2 do 4:2 za 25 minuta

Pljevljaci su nastavili da se bore za Evropu, Jezero je u jednom trenutku dobilo nadu da može da izbjegne i baraž, ali realnost je borba za opstanak

2708 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Rudar
Foto: FK Rudar

Uzbudljiv meč, po aprilskom snijegu u Pljevljima, i veliki preokret Rudara u derbiju sjevera - od 1:2 do 4:2 protiv Jezera za 25 minuta.

Pljevljaci su nastavili da se bore za Evropu, Jezero je u jednom trenutku dobilo nadu da može da izbjegne i baraž, ali realnost je borba za opstanak.

Početak meča je nagovijestio da će pod Golubinjom biti "vatre".

Rudar je poveo u 10. minutu, nakon što je Radunović pred svojim golom oborio Zakariju, a Miloš Zečević realizovao penal.

Jezero je, međutim, igralo hrabro, ekipa iz Plava ima karakter i ne želi da se u elitnom rangu zadrži samo sezonu.

Zasluženo izjednačenje donio je Mamadu Mendi, koji je sa druge stative ubacio loptu koju je glavom, nakon prekida, proslijedio Matanović.

Preokret je stigao početkom nastavka. Hitri Argentinac Brisuela je pobjegao po lijevoj strani, ubacio na peterac, gdje je bio Edis Redžepagić - 1:2.

Do kraja je sve bilo u znaku Rudara.

Domaćin je izjednačio u 67. minutu drugim golom Zečevića iz penala, koji je izborio Živković, Danin Talović je četiri minuta kasnije preokrenuo, a pobjedu Rudara ovjerio Vuk Striković efektnom realizacijom nakon kontre i 11. golom u sezoni, prvim još od 19. februara.

Bonus video: