Marko Vukčević produžio agoniju Titograda: Podgorica za Evropu

Odlučujući pogodak postigao reprezentativac Marko Vukčević u 18. minutu.

7004 pregleda 43 reakcija 2 komentar(a)
Slavlje fudbalera Podgorice, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Podgorice, Foto: Savo Prelević

Podgorica je na Starom aerodromu savladala OFK Titograd sa 1:0 - nastavila je borbu za Evropu, te produžila agoniju "romantičara", koji lošu seriju nisu prekinuli ni sa novim trenerom, Mirkom Raičevićem.

Odlučujući pogodak postigao reprezentativac Marko Vukčević u 18. minutu.

U prvom poluvremenu gledali smo potpunu dominaciju igrača u žuto-plavim dresovima. Titograd nije uspijevao da loptu zadrži duže u svom posjedu, a Podgorica je polako pritiskala rivala.

Najava gola Podgorice bila je dobra šansa koju u 11. minutu - Vukčević je probio po desnoj strani, ubacio je na peterac, ali Sentoku nije uspio da je zahvati dovoljno dobro.

Dobra igra ekipe sa "DG arene" krunisana je sjajnim golom Marka Vukčević. Igrao se 18. minut, Vukčević je ponovo dobro probio sa desne strane, ušao u šesnaesterac i sa nekih 14 metara iskosa, silovitim udarcem savladao nemoćnog Spasojevića.

I nakon gola, stvari na terenu nisu se mnogo promijenile. Podgorica je imala posjed lopte i punu kontrolu.

U 38. minutu gosti su mogli da dupliraju vođstvo. Kaluđerović našao se "jedan na jedan" sa golmanom Titograda Spasojevićem, ali je šut veziste Podgorice izblokirao štoper Muzurović. Lopta je dobila čudnu putanju i zamalo prevarila čuvara mreže domaćih, koji ju je na uz male probleme izbacio u korner.

U drugom poluvremenu nešto drugačija slika na terenu. Titograd je zaigrao hrabrije i odvažnije. Prvu priliku na meču domaći su stvorili su u 54. minutu. Odlična duga lopta kapitena Novovića ka Bojoviću koji se istakao odličnim prijemom i dobrim driblingom kojim je izbacio dva protivnika, ali je u poslednjem trenutku ispred njega reagovao Keita Suzuki.

Utakmica je nakon ove šanse "romantičara" izgubila na tempu. Podgorica je prepustila loptu domaćinu koji nije uspijevao da sa njom napravi nešto konkretno sve do 77. minuta. Ponovo je Novović uputio dugu loptu sa svoje polovine prema šesnaestercu Podgorice, a lošu komunikaciju između golmana Ivezića i kapitena Čelebića iskoristio je Bojović koji je izašao sam ispred gola, ali je onda uslijedio nevjerovatan promašaj - doskorašnji napadač Budućnosti je loptu sa šest metara prebacio preko gola.

Brzo je Podgorica uzvratila odličnom šansom Krivokapića koji je tukao glavom, ali se sjajnom paradom istakao golman Spasojević. Do kraja gosti su uspjeli da iskontrolišu utakmicu.

Treba istaći detalj iz 90. minuta kada je igrač Podgorice, Vujović dobio crveni karton. Vujović je prvo sporo izlazio sa terena i zbog toga je dobio žuti, a nakon izlaska sa terena dobacio je sudiji Šćepanoviću što nije trebalo i sudija mu je pokazao direktan crveni karton.

Poslije ove utakmice 28. kola Titograd je ostao zakovan za 9. mjesto sa samo tri boda više od posljednjeplasiranog, Petrovca uz utakmicu manje.

Sa druge strane, Podgorica ostaje u borbi za Evropu - sa Rudarom dijeli 4. mjesto.

Naredno kolo igra se u nedelju, Titograd će dočekati Rudar, a Podgorica ekipu Petrovca.

Bonus video: