Budućnost na bod od titule - Đuričković i Ivanović srušili Dečić

Odličnih pola sata u derbiju pod Goricom, pa rutinskih sat od strane Budućnosti - golovima Đuričkovića i Ivanovića iz penala "plavi" su pobijedili Dečić (2:0).

3072 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje fudbalera Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Budućnost se vratila pobjedama, savladala je Dečić (2:0), još nije matematički osvojila titulu, ali je došla na samo bod od slavlja - ako izabranici Mladena Milinkovića u nedjelju protiv Sutjeske kraj Bistrice ostvare barem remi, proslaviće osvajanje rekordne pete titule u samostalnoj Crnoj Gori.

Budućnost je, u svakom slučaju, na korak od jednog neobičnog ostvaranja - samo je Sutjeska do sada osvojila titulu u aprilu (21. april 2018), a Podgoričani su blizu da premaše i taj datum.

Ako ne uspiju u nedjelju, 11. aprila, opcija je subota 17. april, kada dočekuju Podgoricu.

Igor Ivanović na današnjem meču
Igor Ivanović na današnjem mečufoto: Savo Prelević

U derbiju kola, sudaru do ove runde dva prvoplasirana tima, igrao se dobar fudbal u prvih pola sata - igra puna tempa, Dečić je izašao visoko i sa stavom, prštalo je na sve strane...

A onda je Budućnost povela i - "ugasila" utakmicu.

Igrao se 33. minut kada je Miomir Đuričković iznenadinim, ali vrlo preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca efektno pogodio mrežu i iznenadio golmana Popovića.

Aldin Adžović (Dečić) je iznešen sa terena zbog povrede
Aldin Adžović (Dečić) je iznešen sa terena zbog povredefoto: Savo Prelević

Do kraja meča, Tuzani ni u jednom momentu nisu igrali sa samopouzdanjem i dinamikom kao na početku, Budućnost je rutinski kontrolisala i igru i rezultat, imala je i nekoliko šansi, a na kraju i potvrdila pobjedu.

Igor Ivanović je minut prije kraja izborio (faulirao ga Rolović) i realizovao penal za konačnih 2:0.

Internacionalac Nikola Dabanović pokazuje na penal
Internacionalac Nikola Dabanović pokazuje na penalfoto: Savo Prelević

Budućnost je bila hendikepirana - bez Draška Božovića, bez Petra Grbića, bez duže odsutnih Čukovića i Sekulića, ali je još jednom pokazala da je bez premca na domaćoj sceni.

"Znali smo da neće biti lako protiv kvalitetnog protovnika - igre i rezultati Dečića su nas upozoravali, posebno zbog toga što smo u prošlom kolu napravili kiks i izgubili meč nakom dugo vremena. Zato je bilo je jako važno da se momci vrate na pravi kolosijek, i oni pokazali karakter, bez obzira na hendikepe. Pokazali smo da imamo najboju ekipu i da je sve ovo što se dešava sasvim zasluženo", kazao je Milinković nakon meča za RTCG.

Marko Mrvaljević šutira na gol Dečića
Marko Mrvaljević šutira na gol Dečićafoto: Savo Prelević

U nedjelju je derbi - ima li poželjnije utakmice da se proslavi titula?

"Kada igraju Budućnost i Sutjeska to je najveći derbi, i bez obzira na našu prednost na tabeli tu nikad nema favorita. Želimo da završimo sve što se tiče matematičke ovjere titule, ali žao mi je što opet nećemo moći da izvedemo najjači sastav", kazao je Milinković na kraju.

Lazar Mijović (Budućnost) okružen igračima Dečića
Lazar Mijović (Budućnost) okružen igračima Dečićafoto: Savo Prelević

Dečić se nakon dva slabija rezultata - remija u Petrovcu s igračem više, pa poraza od Budućnosti, vratio na treću poziciju, ali mjesto na evropskoj sceni (još) nije ugroženo.

Ništa, međutim, nije potvrđeno - osam kola prije kraja tim Edisa Mulalića ima pet bodova više od Podgorice i Rudara i moraće još da grize ako želi najveći uspjeh u istoriji kluba.

Bonus video: