Mbape: Volim da igram protiv vrhunskih fudbalera

PSŽ savladao Bajern u Minhenu 3:2

3110 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri PSŽ-a savladali su večeras u Minhenu Bajern 3:2 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Francuski šampion vodio je 2:0, potom je Bajern izjednačio, ali je na kraju Kilijan Mbape drugim golom na utakmici donio pobjedu svom timu.

"Bila je teška utakmica, Bajern je najbolja ekipa u Evropi. I u revanšu moramo imati samopouzdanja i igrati kao ekipa", prve su impresije Kilijana Mbapea nakon meča.

Francuz je i večeras blistao - postigao je dva gola i uz Nejmara bio najzaslužniji za pobjedu.

"Volim da igram protiv najboljih fudbalera, a Manuel Nojer je jedan od njih. Nijesam osjećao pritisak", kazao je Mbape.

PSŽ je na poluvremenu vodio, iako je Bajern imao inicijativu i konstantno napadao.

"Trener nam je na poluvremenu rekao šta nije funkcionisalo. Zaigrali smo čvršće u odbrani i to se isplatilo. U revanšu moramo ostati koncentrisani i odigrati kao večeras", poručio je fudbaler "svetaca" Kolin Dagba.

Revanš je narednog utorka u Parizu.

"Teška utakmica je za nama. Bajern ima sjajan tim, uvijek su opasni, bez obzira da li igra Robert Levandovski ili ne. I u revanšu ćemo pokušati da pobijedimo. Kvalitetni smo u napadu, to smo pokazali i večeras postigavši tri gola. Mbape posjeduje nevjerovatan kvalitet. Stvara šanse i postiže golove. To je za nas veoma važno, naročito kada igramo protiv ekipe poput Bajerna", kazao je poslije meča Julijan Draksler.

Bonus video: