Svonsi bojkotuje društvene mreže zbog rasističkih uvreda

Svonsi je od direktora Tvitera i Fejsbuka zatražio strože policijske mjere i kazne za one koji postavljaju rasističke poruke

4886 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fudbalski klub Svonsi i njegovi igrači bojkotovaće na sedam dana društvene mreže poslije nedavnih uvreda na rasnoj osnovi koje su dobili pojedini fudbaleri na tim platformama.

Kako je saopšteno, od popodne pa u narednih sedam dana klub iz Čempionšipa neće ništa objavljivati na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Linkdinu, Jutjubu, Tiktoku i Snepčetu.

Svonsi je od direktora Tvitera i Fejsbuka zatražio strože policijske mjere i kazne za one koji postavljaju rasističke poruke.

"U posljednjh nekoliko nedjelja trojica igrača iz naše ekipe vrijeđani su na rasnoj osnovi, a mi kao tim i klub željeli smo da zauzmemo ovakav stav dok ponovo pozivamo one koji predvode kompanije za društvene mreže da primene promjenu koja je potrebna sada i u budućnosti", rekao je kapiten Svonsija Met Grajms.

Fudbaleri velškog kluba Džamal Lov, Ben Kabango i Jan Danda su u protekla dva mjeseca dobili uvrede na rasnoj osnovi na društvenim mrežama.

"Zapanjujuće je što mi i dalje govorimo o rasizmu i zlostavljanju ovakve vrste. Svjesni smo pritisaka u fudbalu na ovom nivou, ali ne bi trebalo potcenjivati kako takav nivo zlostavljanja može uticati na nekoga", dodao je Grajms.

Bonus video: